Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Båtar | Motor 17 aug 2021

Sportig båtklassiker i uppdaterad tappning

Villanytt tittar på den nya båtserien, Classic, från det svenska märket Anytec. Många känner igen deras aluminiumbåtar på deras vassa förskepp och snabbgående skrov, vilket också präglar den nya editionen. Den bygger på två av deras tidigare och populäraste modeller, som nu uppdaterats och kan beskrivas som sportiga, moderniserade och all-round. Låt oss kliva ombord på 750 SPD Classic och 622 SPD Classic.

Det råder inget tvivel om att nordiska båtägare har förstått tjusningen med aluminiumbåtar. Underhållsfriheten och tåligheten tilltalar många som väljer båt långsiktigt, vilket också märks på stabila andrahandsvärden för aluminiumbåtar. Villanytt konstaterar gillande att Classic-serien har helsvetsade skrov som gör dem mycket formstabila, vilket också är ett signum för märkets alla modeller. Dessutom är de utrustade med senaste navigationsutrustningen från Simrad. Eftersom deras båtar ofta bestyckas med stora motorer, och används i höga farter, så kan man få Classic med komfortabel dämpning i stolen.

Öppna ytor i fören

Att Villanytt betraktar de två modellerna som all-round, trots att körglädjen är omvittnad bland ägarna, beror på de öppna och rymliga aktivitets- och lastutrymmena framtill. Säkerligen mycket uppskattat av sportfiskare, dykentusiaster och skärgårdsbor med lastbehov. Det gäller i synnerhet den större 750:an, men även den lite mindre 622:an har öppna bruksutrymmen framför sittbrunnens vindruta. Vill man ha ännu mer rörelsefrihet så kan 622:an även fås som helöppen styrpulpetare, med mittkonsol.

Väl beprövade modeller

Villanytt blir nyfiken på varför man valt att nylansera de två modellerna, och får svar från VD:n, Jonas Vedin:

–De är mycket uppskattade av båtfolk, och vi själva betraktar faktiskt skrovens design som fulländade. Funktionaliteten och konstruktionen är välbeprövad, och det gäller ju även tillverkningen av modelltypen. Men i de nya versionerna har vi ändå trimmat detaljerna till ytterligare perfektion, törs vi påstå.

Villanytt noterar att båtarna ytbehandlas med ett eget skyddssystem, som stärker aluminiumets egenskaper:

–Ja, det appliceras på alla ytor av aluminium, av certifierad personal vid tillverkningen. Det förebygger oxidation, förlänger glansen och minskar risken att aluminiumet svärtar av sig. Dessutom gör det hela båten mycket enkel att hålla ren, avslutar Jonas och tipsar läsarna att hitta sin lokala återförsäljare på Anytecs hemsida.

Text: Tom Swales

Annons