Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Sport 27 aug 2018

Spela golf i somrig miljö

Array

Klubben bildades 1992 och var från början en niohålsbana. Under hösten 2001 tillkom nio hål till och klubben blev en intressant, varierande men klassisk 18-hålsbana. Sedan 2010 drivs golfbanan i egen regi av klubben och ägaren Björn Peterson, som även är ordförande i Allmags GK. I och med ägarbytet påbörjades ett ihärdigt arbete att förbättra banans utslagsplatser och greener. Bland annat finns det grästee på banans alla hål (utom 5:e hålet där tee ligger på matta uppe i berget) och även bevattning på greener och tees. Driving Rangen har också fått sig en rejäl uppfräschning där du numera kan träna utslag, väderskyddat under tak.

-Klubben är liten och det pågår mycket ideellt arbete men det har också skett mycket kvalitetshöjande förbättringar de senaste fem åren. Caféet och klubbhuset är nybyggt och banans skyltar, markeringar med mera har fått en trevlig ansiktslyftning. Det är också lätt att komma ut och spela utan att boka långt i förväg, då det finns en god tillgänglighet. Banan lämpar sig bra även för nybörjare i och med att det är ett relativt lugnt tempo på banan och inte så mycket kö hela tiden, berättar Björn.

Många turister kommer och spelar under hela sommarhalvåret då Allmags GK är ansluten till golfhäftet, och även nu under högsommaren, som är högsäsong. Det finns ställplatser för både husvagn och husbil och närheten till den fantastiska naturen som finns i Bohuslän, med klippor och salta bad. I början av juli sker Svanesunds Open, som är en öppen tävling för alla som vill delta och i augusti så kör klubbmästerskapet och sponsortävlingarna igång.

– Vi ligger ju i en väldigt trevlig och lantlig miljö och det är ett roligt område att komma till just under sommaren, med havet och allt kul man kan hitta på runtomkring. Det är fint och härligt att vara i Bohuslän och spela golf på sommaren, avslutar Björn.

Text: Linda Johansson

Annons