Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser
Byggnation | Pool/Spabad 17 jun 2020

Spabad bäst i test 2020

Vad är egentligen ett spabad?

Är ett spabad detsamma som ett bubbelbad eller en jacuzzi, och är det någon skillnad mellan ett spabad som man har inomhus och ett ute-spa? Det enkla svaret är att ett spabad, oavsett det är för inomhusbruk eller utomhusbruk, är ett kar tillverkat av glasfiber och akryl som utrustats med ett eller flera massagemunstycken. En förenklad förklaring på vad ett ute-spa är skulle kunna vara att det i princip är detsamma som en jacuzzi eller ett bubbelbadkar.

Hur fungerar ett spabad?

Ett något längre och mer detaljerat svar på ovanstående frågeställningar är att ett spabad oftast är utrustat med såväl elvärmare som isolering, samt med ett så kallat Thermo-lock för att hålla uppvärmningskostnaderna nere så mycket som möjligt. I ett spabad kan du också att njuta av en stunds total avkoppling eller ta ett uppfriskande bad, eftersom vattnet alltid håller önskad temperatur.

Att ett ute-spa i princip är detsamma som ett bubbelbadkar eller en jacuzzi kanske inte alla håller med om, men grundprincipen är i alla fall densamma: badkaret värmer upp och bubblar vattnet. Många tycker därför att det är ett bra alternativ till en bastu, och har du inte råd eller utrymme att bygga ett platsbyggt utespa går det utmärkt att investera i ett uppblåsbart.

 

Kolla in hela vårt sortiment av spabad här.

Varför skaffa ett spabad?

Att installera ett spabad ger inte bara en lyxig känsla, det är också bra för hälsan. För dig som lider av muskel- eller ledvärk finns det få saker som känns lika skönt och välgörande som att krypa ner i ett spabad fyllt med precis lagom tempererat vatten.

Har du dessutom investerat i ett spabad med vattenstrålar som fungerar masserande och sätter igång blodflödet kan du i det närmaste simulera en så kallad “deep tissue massage”, vilket motsvarar en djupvävnadsmassage.

Då vattnet i ett spabad går att temperera så att det passar just din kroppstemperatur kan personer som lider av stela eller ömmande leder och muskler få efterlängtad lindring i ett spabad. Det är också så att turbinvattenflödet i ett spabad ökar blodtillförseln och snabbar på såväl metabolism som återuppbyggnad.

Vårt eget ”Spabad bäst-i-test”

Eftersom vi inte hade någon möjlighet att testa alla olika spabad som finns på marknaden bestämde vi oss för att prova några av de mest populära spabaden på marknaden. Bland dessa valde vi slutligen ut tre spabad som tilltalade oss lite extra och genomförde sedan ett eget ”Spabad bäst-i-test”.

De spabad som vi tyckte utmärkte sig gjorde det inte enbart på grund av att de är storsäljare, utan också för att de är extra rymliga, har extra bra massagestrålar och är utrustade med en hel del coola extrafunktioner. De ger med andra ord rejält med valuta för pengarna!

Vinnare av Spabad bäst i test 2020

Plats 1: SA Spa Titan

Vårt omdöme: 9 av 10

Titan ger dig en skön massageupplevelse och komfort för upp till 5 personer samtidigt. Detta spa har 82 jets riktade för att kunna ge en perfekt upplevelse med både ryggmassage och fotmassage. Badet är tillverkat i hållbart Antibakteriell Lucite acrylic med isolerade väggar och golv för att tåla kyla och spara energi.

Specifikationer

2 st loungesäte, 3 st sittplatser
Material: Antibakteriell Lucite acrylic.
Vikt utan vatten: 409 kg. Vikt med vatten: 1539 kg
Väggar: Underhållsfri Plastic composite. Färg:Svart
3 st mjuka nackkuddar
Axel och nackmassage
Supportram i rostfritt stål
Lättåtkomliga filter. 4,6 m2
Vattenkapacitet: 1430 l
Glasfiberförstärkt botten.
Mått; 2110mm x 2110mm x 930mm

Plats 2: Swebad Carat 55 Jets

Vårt omdöme: 8,5 av 10

Spabad Swebad Carat erbjuder gott om plats och rymlighet för familjen och vänner. Med sina totalt 5 st platser, varav 1 st loungeplats, så kan flera personer njuta av en härlig badstund i detta fantastiska spabad. Spabadet Carat har 28 st rostfria jets med reglerbar styrka.

Specifikationer

System: Gecko, färgdisplay
Antal sittplatser: 4 st
Antal liggdelar: 1 st
Antal munstycken: 28 st
Baddjup: 570-640 mm
Ljudsystem: Ja
Nackkuddar: Ja
Märkning: CE / EC
Cirkulationspump: 1 x 250W
LED-belysning med ljusspel: Ja
Låsbart isolerlock: Ja, sluttande

Plats 3: Swebad Bärnsten 60 jets

Vårt omdöme: 8 av 10

Spabad Swebad Bärnsten 60 jets erbjuder gott om plats och rymlighet för familjen och vänner. Med sina totalt 6 st platser, varav 1 st loungeplats, så kan flera personer njuta av en härlig badstund i detta fantastiska spabad.

Specifikationer

Färg på Kar: Pearl Shadow / Sterling Silver
Färg på Ram: Mörkgrå
Färg Grå
Bredd 2200 mm
Höjd 920 mm
Längd 2200 mm
Antal Personer 5 st
Volym 1300 l
Manöverpanel Ja
Ryggmassage

 

Kolla in hela vårt sortiment av spabad här.

Gemensamma nämnare för våra tre utvalda spabad

Våra tre finalister är självklart både energisnåla och anpassade för vårt nordiska klimat. De är dessutom tillverkade med en kraftfull konstruktion och den senaste tekniken.

Inför valet av spabad

Det är kanske inte helt lätt att veta vilket spabad som är det rätta, i synnerhet inte för den som inte vet så mycket om spabad. Det finns ett par saker du behöver tänka på inför valet av spabad, bland annat var det är möjligt att placera det, och vem eller vilka som främst kommer att använda det.

Dessutom finns det diverse tillbehör till olika spabad, vilket gör det extra viktigt att du kontrollerar så att de tillbehör du tänkt dig passar till just den modell du siktat in dig på. Exempel på vanliga tillval för spabad är bland annat nackkuddar, spa-överdrag, kontrollpaneler (displayer) och cirkulations- och vattenpumpar.

Tips på vad du bör tänka på innan du köper ett spabad

Placering

 • Fundera på om du helst vill ha ett ute-eller innespa
 • Är grunden tillräckligt stabil och stark på den plats där du har tänkt placera spabadet?
 • Finns det tillräckligt med plats för både ett spabad och eventuella tillbehör?

Användningsområde

 • Fundera på olika alternativ till ett fast monterat spabad, som exempelvis ett uppblåsbara spabad
 • Är det främst familj, vänner eller enbart du själv som ska använda spabadet?
 • Är det i rehabiliterande eller enbart avkopplande syfte du önskar skaffa ett spabad?
 • Kolla upp vilka tillbehör som rekommenderas för just det spabad du har tänkt investera i innan du bestämmer dig för att vara säker på att få det du vill ha

Teknik och design

 • För den som planerar att renovera eller bygga ett hemmaspa är förmodligen ett spabad med snygg design en prioritet
 • För den teknikintresserade är det med all sannolikhet avancerade tekniska funktioner som går före både design och modell
 • Välj färg med omsorg då spabadet ska hänga med i många år och då helst bör passa övrig inredning och omgivning
 • Önskar du ett utespa kan det vara snyggt att bygga in spabadet i ett redan befintligt eller nytt trädäck

Sammanfattning

Att det finns många olika spabadstillverkare visste vi sedan tidigare, men att det finns så många olika modeller och specialanpassade tillbehör, såväl tekniska som estetiska, hade vi faktiskt ingen aning om. Ärligt talat hade vi ägnat någon större tanke åt spabad överhuvudtaget innan vi genomförde vårt eget ”Spabad bäst-i-test”.

Nu däremot, såhär i efterhand, är vi flera stycken som går och drömmer om ett härligt och avkopplande bad bland bubblor, massagestrålar, belysta hörn och coola ljudanläggningar.

 

Läs senaste Bäst i Test 2020 av studsmattor här.

Läs mer på Boverkets hemsida om bygglov för trädäck eller altan här.

 

Annons