Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Livsstil | Resmål 10 aug 2022

Sommartips: en golfresa till Bohuskusten

Sol och salta bad, vacker skärgårdsnatur och god mat – och så en runda golf eller två.

För både den vane spelaren och nybörjaren finns fina möjligheter till en golfsemester – eller en semester med golf – på bohusländska Tjörn med omnejd.

Vår vackra västkust och Bohusläns skärgård är ett sommarparadis för många, många svenskar. Kring landets sjunde största ö Tjörn ligger flera populära resmål: Skärhamn, Klädesholmen, skulpturparken i Pilane, Dyrön och Åstol med flera, och på själva Tjörn är det också många som väljer att sommarsemestra.

Hotellpaket eller husbilsplats på banan

Du som är golfintresserad, här är ett tips: varför inte kombinera en tripp till Bohusläns skärgård och Tjörntrakten med en eller ett par rundor golf på riktigt fina banor? Vill du prova flera olika ligger både Tjörns, Orusts och Stenungsunds golfklubbar inom nära räckhåll.

– Vi erbjuder flera olika golfpaket med övernattning på mysiga hotell i närheten, och det finns även fina stugor att hyra på ön. För det kortare besöket brukar en övernattning med golfrunda och lunch hos oss vara populärt. Kommer du med husbil har vi ställplatser hos oss med korta avstånd till både klubbhuset och restaurangen och driving rangen och korthålsbanan, säger Eleonore Höglund, klubbchef på Tjörns golfklubb.

Golfupplevelse för alla

Oavsett om du är erfaren golfare eller nyfiken nybörjare som vill prova på så kan du få en minnesvärd golfupplevelse i Tjörnområdet i sommar.

– Vår 18-hålsbana har lagom utmaningar för alla kategorier spelare. Landskapet är kuperat vilket ger en stor variation med flera spännande och ibland lite tekniskt krävande hål. Du har många vackra vyer över både åker, skog, skärgård och hav. Särskilt från hål 16, där stannar många en extra stund och njuter av utsikten efter att de puttat i bollen.

För nybörjarna finns en korthålsbana med 6 hål som är så kallad pay and play. Det innebär att man inte behöver något grönt kort och kan låna klubbor på plats.

För dig som inte bara vill prova på utan kanske lära lite mer finns lektioner att få på olika nivå, både enskilt och i grupp: hela familjen kan lära sig tillsammans till exempel. För golfintresserade med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning finns paragolfträning och -spel under säsongen.

Vill du göra din bohusländska golfresa under högsäsongen i juli månad, då är det en god idé att vara ute i god tid med bokningen. En annan god idé för dig som kan är att göra resan lite utanför högsäsongen, säg i maj, juni eller början av september. Även då är greenerna gröna och havet blått.

 

Annons