Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
El/Energi 20 dec 2019

Sol, vind och vatten

Array

Falkenberg Energi är ett hållbart, lokalt företag som bedriver en affärs-och samhällsnyttig verksamhet för företag och privatpersoner. De levererar 100 procent el märkt Bra Miljöval. Falkenberg Energi har Sveriges nöjdaste företagskunder på elhandel enligt årets undersökning av branschens kundnöjdhet gjord av Svenskt Kvalitetsindex.

Falkenberg Energi startade redan 1903 med att leverera el till Falkenbergs elektriska gatubelysning. Sen dess har de legat i framkant med förnybar el och 1982 byggdes Sveriges första kommersiellt sålda vindkraftverk på Falkenberg Energis nät. 1989 byggde de världens största solfångarpark på 5500 kvadratmeter. De var först i landet, 2004 med att sälja enbart förnybar el märkt Bra Miljöval enligt Naturvårdsföreningens hårda krav.

– Vi fokuserar på att ha ett hållbart och klimatsmart förhållningsätt rakt igenom hela företaget, säger Caroline Casparson, marknadschef. I år redovisar vi vårt femte klimatbokslut sedan 2015.

– Klimatbokslutet visar att mer än 99,6 kilowattimmar av 100 är nu förnybara. Sedan vi gjorde vårt första klimatbokslut för 2015 har företagets utsläpp av klimatgaser minskat med 53 % samtidigt som rörelseresultatet ökat med 26 %, säger Caroline.

Hos Falkenberg Energi är all el producerad med Sveriges tuffaste miljökrav – Bra Miljöval. Den enda riktiga miljömärkningen på el, enligt Naturskyddsföreningens hårda krav.

Text: Sabine von Borgstede

www.falkenberg-energi.se

Vad betyder märkningen Bra miljöval:

Märkningen Bra Miljöval innebär att all el är förnybar. Kriterierna ställer hårda krav på att elproduktionen tar hänsyn till både miljö, klimat, djur, växter och människor.

Eftersom märkningen är oberoende så anpassas inte krav och regler till vissa företag eller produkter. Märkningen utgår från miljöns bästa och de krav som ställs är strikta och transparenta. Detta gör att Bra Miljöval faktiskt är en av världens tuffaste miljömärkningar. För varje kilowattimme el märkt Bra Miljöval som säljs går dessutom pengar till miljöförbättrande åtgärder, energieffektivisering och investeringar i ny spännande miljöteknik.

Varje år genomför Naturskyddsföreningen en kontroll av såld och inköpt miljömärkt el för att säkerställa att miljökraven i kriterierna är uppfyllda, och att elen har sitt ursprung från produktion i godkända kraftverk. Kontrollen är konsumenternas garanti på att den miljömärkta el de har valt att boka/köpa är med i deras elleverans.

Annons