Sofacompany väljer hållbart med gröna initiativ

Möbelhandeln Sofacompany, med showroom i Nääs fabriker, vill påverka hela branschen att agera miljösmartare. Bland deras många gröna initiativ ingår stöd till trädplantering i Kenya, mattor av hållbara växtmaterial, textilier av återvunna PET-flaskor och mycket annat. Samarbetet med miljöcertifierade träleverantörer, samt organisationer som Trees for Future och Plastic Change, visar att smarta val går utmärkt ihop med kvalitet och design.

Hållbart företag med focus på gröna initiativ

Efter att Sofacompany beslutade sig för att bli ett hållbart företag, så tar de ständigt nya gröna initiativ. Detta berättar gärna Fanny Larsson, ansvarig för verksamheten i Sverige, mer om:

–Ja, vi tänker igenom alla aspekter av materialen, tillverkningen, transporterna och livslängden för vår design. Ta till exempel den snygga textilkollektionen, Cura, som skapats av återvunnen polyester, från PET-flaskor. Kunderna kan fritt välja vilken av de fyra färgerna som de vill ha på sin möbel.

I det inspirerande showroomet, på Nääs fabriker, hittar vi fler smarta materialval. Velvet Ocean är en serie handvävda mattor av återvunnen viskos och bambugarn, berättar Fanny:

–Bambu har mängder av miljöfördelar genom att det är snabbt förnybart, energieffektivt och kräver varken bekämpningsmedel eller konstbevattning. 

Proaktivt för ekosystemet

Fanny Larsson förklarar att Sofacompany även jobbar proaktivt för ekosystemet, genom att bidra till trädplantering i Afrika:

–Ja, för varje såld möbel så betalar vi plantering av fem nya träd i de kenyanska lantbrukarnas skogsträdgårdar. Genom det arbetet har familjernas tidigare karga jordar förvandlats till bördiga. Den förbättrade odlingen av grödor ger människorna näringsrikare mat, tryggare inkomster och minskat behov av gödningsmedel. Det finns så många sätt som vi kan bidra till en positiv omställning, tillsammans med kunderna. 

Fanny passar även på att förklara hur Sofacompany kan hålla rimliga priser, trots att varorna både är kvalitativa och etiskt producerade.

–Vi har slopat mellanhänderna och har hela kedjan inom företaget – från design till produktion. De lägre kostnaderna gör alltså att vi kan erbjuda prisvärda möbler, som är högkvalitativa och väldesignade. Våra priser blir därmed ärliga för kunderna, de får vad de betalar för.

Läs mer: www.sofacompany.com

Text: Tom Swales

 

Annons