Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Djur | Livsstil 18 apr 2023

Snart mässa för Sveriges alla sexbenta

Nu är det dags för den årliga stora utställningen för passionerade hundälskare: My Dog. Evenemanget bjuder som vanligt in både människor och hundar och fodertillverkaren Doggy är såklart på plats. Villanytt bjöd in Pär Strömqvist från Doggy att berätta.

När Nordens största hundevenemang My Dog öppnar portarna i januari lockar det både hundälskare och hundar från hela Sverige. My Dog går av stapeln den 5–8 januari på Svenska Mässan i Göteborg och ett och annat skall lär ljuda mellan väggarna. Här träffas man och kan dela sin passion med andra. Pär Strömqvist, sälj- och marknadsdirektör på Doggy, kommer som vanligt att vara på plats i montern:

– Oavsett om man redan har hund eller kanske är nyfiken på att skaffa kan man få stort utbyte av att komma hit. Alla är välkomna – både människa och hund – jag brukar kalla besökarna för den sexbenta kunden, skrattar Pär Strömqvist.

Det händer på mässan
Ja, My Dog är en härlig upplevelse för hela familjen – och säkert också den fyrbenta vännen. Under dagarna tre finns alla världens hundraser och närmare 9 000 hundar att vara representerade i prestigefulla tävlingar. Samtidigt arrangeras också hundaktiviteter som till exempel polishundsuppvisningar, hundteater och föreläsningar.

– För den som funderar på att skaffa valp är det ett utmärkt tillfälle att gå runt och prata med hundägare och komma i kontakt med uppfödare. Det finns också något som heter Rasklubbstorget där man träffar representanter för olika hundraser och som kan berätta och ge kunskap om de olika raserna, berättar Pär Strömqvist.

Utställare på plats
Men på plats är inte bara hundar laddade för lek och tävling. Även utställare från hela Sverige har kommit hit för att delta. Det ger besökarna möjlighet att botanisera bland både nödvändiga och onödiga hundaccessoarer, utbyta ord och goda råd med veterinärer, diskutera försäkringar med olika bolag och mycket, mycket mera.

– Ja, det finns många djurexperter på plats. Det är det som gör denna mässan så rolig och spännande, säger Pär.

Prata foder hos Doggy
Även om Pär Strömqvist har varit med under många år ser han fram emot att vara på plats i montern i januari. Det blir tid för att prata med kunderna eller bara de som vill ha rådgivning kring foder för just sin älskade hund. Det brukar vara prat om allt från koppel till vilket foder som man kan ge.

– Vi välkomnar alla passionerade hundmänniskor och ger gärna råd. Hundens behov förändras ju beroende på ålder och det finns även andra parametrar som gör att man behöver tänka om. Och självklart promotar vi ju våra fantastiska produkter Doggy Professional och Bozita – för den som vill finns varuprover att få.

Under mässdagarna kommer det inte att presenteras några produktnyheter – förutom en relansering av varumärket Bozita – utan det som har fokus för Doggy fortsatt är att jobba med hållbarhetsfrågor på olika fronter som transporter, förpackningar och energifrågor.

– Hållbarhet blir allt viktigare i hundbranschen och det kommer säkert även märkas på mässan. Oavsett vad du jobbar med för varumärke och produkter förväntar sig kunderna det. Att vi har all tillverkning lokalt här på Västgötaslätten är viktigt för oss, det känns bra. Och själva råvaran kommer från svenska slakterier. Hoppas vi ses i montern! hälsar Pär Strömqvist.

Text: Eva Rydinger

Annons