Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser

Smultronstället för alla som söker nytt hus

Trött på att köra till olika orter, för att spana in ett enda visningshus? Husknuten i Göteborg är något så unikt som trettiotvå välkomnande visningshus, samlade i en gemensam utställningsby. Att där få känna på materialen, uppleva proportionerna och inspireras av variationsmöjligheterna är något helt annat än att bläddra i katalogerna.

Fyrtioårsjubilerande Husknuten har verkligen blivit den självklara punkten för de som söker inspiration och kunskap inför husköpet. I stället för att tvingas fara iväg till enskilda visningsplatser på spridda orter, så träffar man fler än tjugo husföretag på samma besök. Det berättar Husknutens VD Maria Hassléus.

–Ja, det är ett fantastiskt koncept. Det stora utbudet av nya visningshus och de kunniga säljarna gör köparnas jämförelse enklare och tryggare. Husen uppdateras ständigt med nya material och lösningar, så besökarna återkommer gärna ofta.

Det är en föränderlig by, där över hundra kompletta hus har nedmonterats under åren, och gett plats till nya modeller.

–Visst. Besökarna upplever verkligen de senaste och aktuella husen, i både klassiska och moderna arkitekturstilar.

Samarbetande villaföretag

Husknuten ägs gemensamt av åtta av de närvarande hustillverkarna. Genom att erbjuda plats för branschkollegorna så representerar området nu en betydande majoritet av husmarknaden.

–Besöker man husknuten på måndag till och med torsdag så kan man unna sig en trevlig lunch på restaurangen. Men, vi har även öppet på söndagar, då folk oftast har mer tid att lugnt ta in alla intryck och fakta. Samtliga hus representeras av befintliga säljare under Husknutens öppettider, med en liten reservation för eventuella tillfälliga ärenden, avslutar Maria Hassléus.

Bland husföretagen hittar vi just nu A-hus, Borohus, DalaTrähus, Ekeforshus, Anebyhus, Kungshus, Eksjöhus, Götenehus, Värsåsvillan, Hjältevadshus, Hudikhus, Igland Garagen, LB-hus, Mjöbäcksvillan, Myresjöhus, PH Hus, Skidstahus, Sköna hus, Smålandsvillan, Vårgårdahus, Västkuststugan/Villan och Älvsbyhus.

Text: Tom Swales

 

Här kan du läsa allt om att köpa ny glasfiberpool.

Funderar du kring lagar och regler inför poolbygget? Läs mer på Boverkets hemsida.

Annons