Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation 22 dec 2021

Smidigare renovering med projektledare

Många har upplevt stressen av att själva styra upp renoveringar, jaga hantverkare med olika expertis i olika faser och samtidigt besöka flera butiker i jakt efter de rätta varorna. Produkters priser, design, mått och funktioner ska jämföras – allt mellan jobb och hämtning av barnen. Somliga älskar det, men många vill verkligen slippa det intygar Ewa Lorin och Lasse Reinholdz på LE Koncept, som ofta leder renoveringsprojekt i Göteborgsområdet.

Målet med att förnya hemmet är ju visionen om det fräscha, vackra och fungerande hemmet. Själva renoveringen är ju aldrig målet.

– Ytterst få har ju varken lust, tid eller erfarenheten att ansvara för processen. Och då är det smidigast att överlåta helhetsansvaret till en projektledare. Mitt råd är att välja en som har all kompetens under ett tak. En som kan design, förstår kundens vision och kan rita upp den i en lättbegriplig 3D-illlustration, skapa moodboards och föreslå de rätta produkterna. Och, som har nära kontakt med alla nödvändiga hantverkare. Det är något som våra kunder verkligen uppskattar, för det underlättar så mycket, förklarar Ewa.

Vanligen börjar man med att kontakta projektledaren och spika ett möte i hemmet för att visa förutsättningarna, och förklara sina önskemål, behov och budget.

– Vi går då igenom materialval, vilken känsla och stil som önskas och om planlösningen ska ändras. Att flytta eller ta bort väggar för att skapa mycket bättre ytor är ofta ett enkelt ingrepp när vi ändå är i gång med byggnationen.

Kan få produkterna föreslagna

Målet med att delegera ansvaret till en annan part, är förenklingen, där jobb som VVS, el, snickeri och måleri ingår i paketet. Ewas långa erfarenhet inom köks- och inredningsbranschen är något som verkligen underlättar produktval och inköp.

–Ja, bostadsägaren kan få de passande kökssnickerierna, vitvarorna, bänkskivorna, kaklet, klinkers, golv och andra material föreslagna, helt enligt sin budget och kvalitetskrav. 

Koordinering kortar tiden

Med bättre koordinering så genomförs projektledda renoveringar betydligt snabbare, upplever villaägare som tidigare själv hanterat sina renoveringar. Och de flesta villaägare som anlitar LE Koncept vill förnya kök, vardagsrum och badrum.

-Ja, men när de upplever smidigheten så händer det ganska ofta att de ger oss förtroende att även förbättra hall, sovrum och förvaringar, avslutar Ewa.

Text: Tom Swales

Annons