Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Pool/Spabad 23 mar 2020

Bygga pool – Smidigt för hemmabyggaren

Fler än tusen villaägare har redan byggt sin egen pool av byggsatserna från det svenska innovativa företaget Aqvis. Nu är deras andra finurliga produkt, Aqvisdäcket, på väg att bli minst lika populär. Smidigheten i hur poolstommen monteras och hur pooldäcket används får allt fler att välja de båda koncepten.

Stommen, eller väggen, i Aqvis pooler utgörs av stående paneler som går under namnet ”Aqvissponten”. Systemet, som utvecklades redan 1997 och har tilldelats designpris, kan enkelt sammanfogas av den normalhändige hemmafixaren. Upphovsmannen, Johannes Raivio, berättar för Villanytt:

–Systemets flexibilitet gör att kunderna kan få poolen i alla former och storlekar, anpassade efter personlig smak eller tomtens förutsättningar. Vi levererar den extremt tåliga linern, poolduken, skräddarsytt efter den form som kunden valt. Linern finns bland annat som medelhavsblå eller i mosaik-look, och resultatet blir snyggt, slätt och mycket hållbart.

Aqvisdäcket är den andra växande produkten, och är ett nytänkande poolskydd. Till skillnad från de vanliga skrymmande och iögonfallande överdragen så skapar Aqvisdäcket en trivsam och användbar yta ovanpå den täckta poolen.

–Ja, det smälter in i utemiljön som ett vanligt soldäck och skjuts lätt åt sidan, för att öppna eller stänga poolen. Den annars outnyttjade poolytan, blir därmed en användbar yta i trädgården, som enkelt skjuts åt sidan när poolen ska öppnas.

Styrka för miljö och garanti

Aqvissponten som utgör poolens stomme har idag poolmarknadens längsta garantitid, nämligen fyrtio år.

–Ja, materialet polyeten är ju åldersbeständigt och läcker därmed inte ut plastämnen i marken. Det suger inte åt sig fukt, och tillverkningen kan dessutom nyttja återvunnen plast, förklarar Johannes Raivio.

Han tillägger att spontväggarna, som är femtio millimeter tjocka, har en energibesparande isoleringsförmåga tack vare den inbyggda luftspalten.

Villanytts intryck är att Aqvispoolerna är ett utmärkt val för den som vill bygga själv, vilket naturligtvis blir billigare. De långa garantierna plus det faktum att en poolduk är betydligt enklare att reparera för hemmafixaren än kakel och gjutna väggar, innebär också en framtida trygghet. Aqvisdäcket, som snarare tillför än stjäl utrymme, är dessutom en estetiskt attraktivare lösning jämfört med marknadens alternativ, anser Villanytts reporter.

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa spabad här.

Annons