Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Båtar | Motor 23 feb 2018

Smidiga och enkla larm för båten och fyrhjulingen

Vem är grundare till VETEL AB?

-Vetel AB grundades av tre svenska ingenjörer 2006. 2007 registrerade VETEL AB varumärket YachtSafe, och utvecklade och lanserade därefter den första generationen av YachtSafe GPS Spårsändare. Delägarna drev sedan företaget fram till början av 2017, då bolaget såldes till Kristoffer Lind och Joacim Vilhelmsson, VD, berättar Joacim.

 YachtSafe GPS-larm, används det mest till båtar?

-Ja, men larmet har de senaste åren utvecklats till ett övervakningssystem mot alla typer av fordon och mobila enheter som är stöldbegärliga. Själva kärnan är vårt GPS-larm, men till detta har vi utvecklat ett flertal trådlösa tillbehör för olika användningsområden, exempelvis vibrationssensorn för entreprenad där risken är stor för bränslestölder och inom camping, en trådlös trampmatta, att placera innanför förtältet så att larmet utlöser sig om någon obehörig går in.

Ni har även en ny App på Google Play och Appstore? Använder kunderna ofta appen?

-Vi skulle vilja påstå att alla kunder använder sig av Appen i dag – i denna kan man smidigt och enkelt övervaka och styra hela sitt larmsystem. Fjärrkontrollen som många väljer att köpa som ett tillbehör används främst till att slå på/av larmet, styra strömförbrukningen samt signalera SOS-larm till önskad mottagare.

 Om man vill skydda sin segelbåt, vilken av larmen skall man köpa? Och vilka tillbehör?

-Då rekommenderar vi G32: GPS Spårsändare samt larmsystem, komplettera gärna med exempelvis larmtillbehöret Water level sensor. Då får du larm om vatten skulle rinna in i kölsvinet. Om du väljer att köpa till Magnetic Contact så kan du också larma luckor och dörrar. Med Temperature Monitor kan du hålla koll på temperaturen i en kyl eller frys mm. För att dra till sig uppmärksamhet vid utlöst larm rekommenderar vi att komplettera med siren, som vanligtvis skrämmer bort tjuven.

 Kan man även använda larmen till sommarstugan, husbilen, garaget, grävskopan, fyrhjulingen, bilen, snöskotern, eller utombordaren?

Ja, i princip alla fordon som är stöldbegärliga. Det viktigaste är bara att man kan koppla ett externt batteri till GPS-larmet så att det laddas upp. Många av våra kunder väljer att installera GPS-larmet på fordonet så som exempelvis en fyrhjuling och fästa en magnetkontakt vid garageporten samt en IR-sensor i garaget. Då har man ett utökat skalskydd och kan få larm innan fordonet hinner flytta på sig. Det är ett smart sätt att förebygga en eventuell stöld.

Text: Linda Johansson

Annons