Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Inredning 20 dec 2023

Smarta inredningsskivor gör badrumsbygget snabbare

När badrum byggs så stjäl kakelsättning och dess grundarbete en stor del av kostnaden och arbetstiden. Men genom att i stället använda smarta inredningsskivor så kan badrumsväggarna byggas betydligt snabbare och enklare. Låt oss titta på Fibo våtrumsskivor som finns i en bred palett av designvarianter.

Några av de mest intressanta fördelarna med våtrumsskivorna från Fibo är att de är enkla att montera med dess klicksystem. Man väljer önskat utseende ur ett imponerande utbud av färger, mönster och strukturer och får väggens design och kompletta tätskikt direkt. Det betyder att man slipper spackla skivskarvar, skapa tätskikt, grundarbeta, måla, kakla eller foga. Därmed raderas många dagars torktider, och både hobby- och yrkessnickare kan bygga badrummet utan att anlita kakelsättare. Dessutom dammar bygget mindre när man slipper slipa spacklade skarvar. I likhet med många proffsbyggare och gör-det-självare så upplever även Villanytt skivmaterialet som starkt, stabilt och hygieniskt.

Uppfyller kraven, sänker kostnaden

Vi ber Helen Melin, hos den svenska leverantören Bo Andrén, berätta mer om skivornas egenskaper och möjligheter:

-Fibo våtrumsskivor består av plywood som är belagd med ett högtryckslaminat. Det är hundra procent vattentätt och uppfyller Boverkets alla krav för våtrum. Eftersom det finns fler än fyra hundra snygga dekorer att välja bland så behöver man inte heller kompromissa på designen av sitt nya badrum. Men att det gör badrumsbygget snabbare och billigare är nog de mest uppskattade fördelarna. Det gäller ju också när man använder Fibo stänkskyddsskivor tillväggen, bakom kökets arbetsytor och diskhoar.

Känsla av sten, kakel och trä

Villanytt kollar igenom utbudet av designs, varav flera ger känslan av exklusiv marmor, naturlig sten, trä och andra material. I serien Marble hittar vi många eleganta grader mellan ljus och mörk, i gråa eller kulörta toner – samtliga med realistisk marmorering. Flera skivor har look av kakel, med varianter av kakelplattors olika storlekar, från stora plattor till mindre mosaik, med trovärdiga fogmönster över väggen. Men där finns även uttrycket av stensättning utan synlig fog, som exempelvis den svart matta Dark Ash. Är man ute efter en varmare ton så finns även trä-uttryck, bland annat designen Oak Nature med en behaglig och livfull ådring.

Ja, alla designs av de smarta inredningsskivorna kan man hitta hos Boa, avslutar Helén Melin.

Text: Tom Swales

Annons