Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
El/Energi 21 mar 2022

Smart hemlarm – det här ska du tänka på

Ett smart hemlarm är ett hemlarm som du kan skräddarsy efter dina behov och sedan styra enkelt i mobilen. Här är några saker du ska tänka på när du väljer hemlarm och leverantör.

Ett smart hemlarm är ett larmsystem som ger dig och ditt hem den trygghet och säkerhet som du vill ha och behöver. På marknaden finns ett flertal färdiga paketlösningar, och kanske passar någon av dem dig – men det finns också möjlighet för dig att skräddarsy din egen lösning.

– Olika bostäder har olika förutsättningar. Trygghet och säkerhet i vardagen kan variera för olika människor. Best Alarmär en leverantör som kan skräddarsy en helhetslösning för just ditt hem. Vi börjar därför alltid med ett personligt möte och en genomgång av bostaden, på plats eller digitalt, berättar Emanuel Widemarker på larmföretaget Best Alarm.

Styr hemlarmet från mobilen

Ett smart hemlarm är ett larmsystem som du kan styra direkt från mobilen, datorn eller surfplattan. Här är några exempel på vad kan välja när du skräddarsyr ditt eget smarta larmsystem:

  • Kamera med videoanalys inomhus och utomhus. Du kan se vad kamerorna filmar direkt i din mobila enhet.
  • Magnetsensorer till fönster och dörrar.
  • Rörelsedetektor.
  • Dörrklocka med videoanalys.
  • Smart
  • Uppkoppling till larmcentral med åtgärd från väktarbolag vid behov.
  • Styr eluttagen direkt från din mobila enhet med så kallade ”smart plugs” och få kontroll över all elektronik i ditt hem. Har du glömt att stänga av kaffekokaren eller dra ur sladden till strykjärnet? Inga problem.
  • Styr dörrlåset. Du kan öppna och stänga även när du inte är hemma – kanske för hantverkaren eller paketbudet.

Du kan tjäna på att äga ditt hemlarm

Hemlarm är hos de flesta leverantörer idag en abonnemangstjänst. Du hyr larmutrustningen och betalar en summa för den varje månad. Det innebär att du även får räkna med regelbundna prishöjningar. Men det finns alternativ.

– Hos oss köper du din utrustning och äger den själv. Vi har valt den modellen för att vi ser att våra kunder tjänar på det i längden. De slipper prishöjningar, löpande kostnader och bindningstider. Våra kunder har dessutom alltid möjlighet att köpa larmutrustningen på avbetalning, avslutar Emanuel Widemarker.

Annons