Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Inredning | Trädgård 30 okt 2017

Skräm bort dina möss, utan gifter!

Under ett trevligt samtal med Björn Lindberg, produktchef, på Miljöcenter Malmö AB, blev det tydligt att Miljöcenters avskräckningssortiment, Silverline Pest Protect System, med ultraljud och elektropuls är ett skonsamt sätt att avskräcka möss och råttor.

  • Det är ett sortiment som vi utvecklat och marknadsfört i mer än 10 år med ca 1 miljon enheter sålda. Tidigare har fällor och katter fångat mössen och man har även lagt ut gift i exempelvis förråd. Men gift kan potentiellt skada exempelvis husdjur och miljön.

För två år sedan blev det förbjudet för konsumenter att använda råttgift, och det var enbart professionella saneringsföretag som fick använda råttgift, och när det gäller mössen, så är de flesta musgift på väg att försvinna från marknaden. De musgift som fått säljas de senaste 2 åren har sämre verkningsgrad, vilket innebär att mössen måste äta betydligt mer för att dö.

  • Vad vi har jobbat med under många år, är en alternativ metod, och den är giftfri och tar inte död på djuren, utan avskräcker dem. Både möss och råttor kommunicerar med hjälp av höga frekvenser, vilket innebär att de varnar varandra och uppfattar högfrekventa ljud, som hot eller lockrop. Genom att ha produkter som sänder ut ultraljud, som hoppar och varierar i frekvens, så kan man skapa en miljö som möss och råttor finner odräglig, och som de inte vill befinna sig i och rota sig i, säger Björn.

I Silverlines produkter i Pest Protect System, används en unik ljudbild som stör och avskräcker möss och råttor. Om man bara skickar ut en frekvens, kan den avskräckande funktionen fungera under en kort tid, men sedan vänjer sig djuren, blir resistenta och bryr sig inte om ljudet. I Silverlines produkter så ändras hela tiden ljuden i frekvens, så att skadedjuren inte utvecklar resistans.

Produkten sätts direkt i vägguttaget och produkterna är utformade så att de drar så lite ström som möjligt, eftersom produkten används tjugofyra timmar om dygnet. Det används inga gifter överhuvudtaget och skadedjuren far inte illa. En riktigt hygienisk och skonsam väg att gå.

 

Foto: Björn Lindberg  Text: Linda Johansson

Annons