Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål | Sport 14 apr 2020

Skidor göteborg – Allt inom skidsport

Udens Sport etablerades 1953 och butiken firar denna säsong 40 år på samma adress, Övre Husargatan 20 i Göteborg. De är specialiserade på skidor och erbjuder ett stort utbud av kända varumärken inom alpint, längd och rullskidor med tillbehör. Allt från nybörjare till proffs.

Udens sport har lång erfarenhet av att handplocka de mest attraktiva skidorna och tillbehören på marknaden. Personalen är passionerade skidåkare på hög nivå och brinner för att ge dig den bästa servicen.

Vårt mål är att du skall få en grym skidupplevelse med start redan hos oss, säger Elof, butikschef. Kom in i butiken eller ring oss och snacka skidor.

Traditionen att åka iväg till snön och skidåkning är lång för göteborgare. Då vi sällan har snön och kylan har vi alltid tagit oss till orter där skidåkningen varit möjlig. Utrustningen utvecklas och idag får du pjäxor, skidor och annan utrustning anpassad till dig och dina behov på ett helt annat sätt än tidigare.

Pjäxorna är viktiga, menar Elof, och för att slippa ta dyrbar tid från själva skidsemestern är det perfekt att prova ut pjäxan redan före resan.

Hos Udens sport kan du handla online eller i butiken i Göteborg. De har även en skiduthyrning i Västra Frölunda samt en av Sveriges modernaste anläggning för avancerad vallning, slip och bootfitting med mera. De kan  formgjutna inneskor och sulor, servar skidorna och ger dig öppet åk-garanti, om du inte är nöjd med skidan har du 80 % av skidans värde att handla en ny skida för.

Nu har vi startat rean i butik och online på både längdskidor och alpinskidor och många andra varor i butiken med 20-50%, säger Elof.

Har du åkt färdigt för i år kan du sommarvalla, rengöra och slipa skidorna innan du lägger  skidorna på hyllan tills nästa säsong, men ska du åka under påsklovet kan du fynda i butiken nu eller hyra skidorna på hemmaplan innan du åker iväg. Då kommer du snabbare ut i backen när skidsemestern väl börjat.

På vår skiduthyrning har vi de senaste skidmodellerna, säger Elof. Många tycker det känns bra att testa innan man köper.

Många sportbutiker kan vara bra på många idrotter och sporter men på Udens sport har de specialiserat sig på att vara bästa på skidor och all den utrustning som behövs till, inklusive personlig service, råd och förberedelser. Det är kunskapen det handlar om och intresset för skidåkning som gör att Udens sport valt bort annat och satsar helhjärtat på skidåkning, före under och efter säsongen.

Pjäxor

 

Bild utanför butik

Text: Sabine von Borgstede

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons