Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Homestyling | Inredning 3 maj 2019

Skapar hemstilen för både visning och trivsel

Array

Allt fler väljer att anlita en homestylist inför en bostadförsäljning. Men, många låter även en heminredare skapa miljön för det riktiga livet. Elisabeth Grönberg, på Room Vision i Göteborg, berättar mer:

– Genom att homestyla inför en bostadsvisning så hjälper man alla spekulanter att uppfatta bostadens potential. Tomma rum, röriga bohag eller väldigt privata saker påverkar intrycket starkt och begränsar spekulanternas föreställning om hur deras eget hem skulle kunna bli där. Skillnaden påverkar ofta både priset och antalet budgivare.

Förverkliga idéer och känslor

Men Elisabeth på Room Vision efterfrågas även i helt andra fall:

-Som inredningskonsult hjälper jag också kunder att få till en skön, trivsam eller önskad känsla i ett visst rum, eller i hela bostaden. Det kan vara någons allra första bostad lika väl som någon som vill byta inredningsstil senare i livet. De flesta har ett visst intresse för inredning, men vet inte hur de ska förverkliga en idé eller känsla.

Ofta börjar uppdraget med att känna av hemmet, lyssna på kundens eventuella önskningar och samtala kring inredningsbilder på Instagram.

– Det är verkligen inspirerande, men också hedrande att få medverka till något så viktigt som folks känsla för sitt hem.

Text: Tom Swales

Annons