Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Mark/Sten | Trädgård 17 sep 2021

Skapa en skön underhållsfri uteplats med klinker utan att gjuta

Med granitkeramik från Italien kan du själv bygga dig ett klinkerdäck utan att behöva gjuta grunden först eller använda fix och fog. Pronto Klinkerdäck® har funnits ett tag på marknaden och är ett underhållsfritt material som behåller sitt utseende, varje år, i många år.

Altanen är en samlingsplats för umgänge och samvaro, även runt poolen, på balkongen, i trädgården eller takterrassen. Ett trädäck kräver underhåll och spiller du något på det kan du få fläckar. Trät bleks i solen och är känsligt för fukt om du inte årligen vårdar det med rätt produkter. För ett underhållsfritt däck kan du lägga Pronto Klinkerdäck® upphöjt på fötter. Klinkern är av högbränd lera, och ett naturmaterial. Den är halksäker, tål frost, står emot tuffa fläckar och blir alltid lika fin igen efter en lång vinter, säger Carina från Pronto Kakel . Det bästa sättet att rengöra är med högtryckstvätt. Det tål fett från grill, fläckar efter krukor och andra fläckar som kan komma efter en trevlig sommarfest.

Plattorna finns i flera format och utseende. Betong, skiffer, kalksten och trälik är några exempel. De är 2 cm tjocka och väger cirka 16 kilo per platta. Du lägger plattorna enkelt själv på fötter som finns i 5 olika höjder och som är självnivillerade upp till 5%, vilket innebär att de har inbyggda gyros som gör att däcket själv hittar ett horisontellt läge. Det behöver inte vara helt jämnt underlag för att ytskiktet ska bli jämnt och stabilt.

Enkelt att lägga och blir snyggt snabbt

Plattorna ligger lösa upphöjt på fötter och kan lätt flyttas eller ändras för en lucka till poolen, för ett träd eller lägga ner slangar och sladdar till uteköket och för LED-belysning.

– Runt poolen kan du beställa med rundad kant och få en helhet och skön sittplats, säger Carina.

Det svåraste momentet är att såga till ett hörn eller liknande, menar Carina, men med rätt verktyg löser du även det lätt.

– Pronto Klinkerdäck® kommer från Italien med tåg för att vara ett bra miljöval. Fabriken använder återvunnit material i klinkern och de har även system för att återvinna energi vid produktion. Fötterna är gjorda av 100% återvunnen plast. Det är även ett bra miljövänligt alternativ för uteplatsen, säger Carina. Det finns möjlighet att beställa prover i webshopen.

Plattorna är hårda och blir inte repiga, behåller sin ursprungsfärg hela tiden oavsett väder och vind och är självbärande. Det är stor variation på plattorna för att efterlikna natursten. Det blir snyggt snabbt och det du lägger kommer bestå i många år.

Text: Sabine von Borgstede

Annons