Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler 8 nov 2021

Skandinaviskt industriellt – stilen för nutid och framtid

Den som älskar nordiska träslag, linjära former och autentiska kvistar omfamnar säkerligen Skandinaviens egen gren av industriell möbeldesign. I Sverige är bordstillverkaren West Coast Tables det främsta exemplet. Där hittar Villanytt möbelskaparen Christian Persson, som berättar om vad stilen står för.

Stilen är tidlös, enkel och skandinaviskt industriell. Alla bord är unika och tillverkas för hand i verkstan på en gården i Stenungsund. Borden i närvuxen ek. Kvistar och befintliga märken bevaras och på så vis blir varje bord unikt och ger en härlig känsla av liv. Underredet består av kallvalsat stål som Westcoasttables själva designat och tillverkas av en svensk samarbetspartner.

– Kombination med ek och stålben gör våra bord till dom stabilaste och robustaste på marknaden, säger Christian, bordet kommer att glädja din familj i många generationer. Vi älskar hantverk och gör varje bord med stor passion och omtanke för dig.

Rustikt skräddarsytt

Den tidlösa designen gör att borden och bänkarna till passar in i alla hem och inredningsstilar. Det exklusiva materialet ek skapar en känsla av lyx samtidigt som varje bord är unikt är det bord som många tar till sig och gillar.

Matbordet är centrum i ett hem där vi samlas och umgås både till fest och till vardags. Med Westcoasttables handgjorda matbord kan du njuta av samvaron generation efter generation. Borden är tåliga och skulle du få lust att dansa på det håller det även för det.

– Jag letade själv efter ett bra bord när vi flyttade hit tillgården, säger Christian, men hittade inget som jag passade eller tyckte om. När väl mitt första bord var klart frågade vänner vad jag köpt det och där började beställningarna.

Att borden är handgjorda av svenskt trä uppskattar de flesta av kunderna.  Miljötanken, den långa hållbarheten och den stilrena designen som kommer hålla genom alla trender.

– Vi tillverkar varje bord och bänk efter kundens mått och önskan, säger Christian. Det tar cirka två dagar att tillverka ett bord och med betsning och hårdvax för kunden ett bord som de själva valt.

Annons