Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Sport 13 maj 2019

Skaftö Open, tjejernas cut till Europa

Array

För andra året i rad går Skaftö Open 11-15 juni på Skaftö golfbana. En tävling för tjejer med access till Europa touren där prispengen ligger i klass med herrarnas och arrangemanget är inbjudande och publikvänligt för alla.

På tjejsidan utvecklas golfen med rekordfart. De blir duktigare och duktigare och statusen höjs för varje tävling. Det har varit en stor orättvisa på hur mycket prispengar, tv-tid och engagemang det har varit på tjejgolfen jämfört med herrarnas, men förra året bestämde sig Reine Patriksson för att ändra på detta.

Hans två gudbarn ligger på världstoppen i Europa och han har följt den över hela världen och sett hur mycket tid, träning och fokus de lagt på sitt golfspel. Att de skulle ha en tävling i Sverige där allt var i klass med herrarnas var en självklarhet.

– När jag väl åkte runt och försökte få tag i sponsorer var det inga problem att komma upp i samma nivå som herrarnas, säger Reine Patriksson. Alla ville vara med. I år har vi högst prispengen i Europa.

Under tävlingen 11-15 juni kommer golfbanan förvandlas till en trevlig och publikvänlig arena även för de som inte är så golfvana. Det kommer finnas mattält med grill och dryck. Läktare på två av hålen och resultatskärmar. Vill man inte följa med i spelet runt banan på fyra och en halvtimme kan du följa spelet via skärmarna och mingla med spelare och besökare.

Skaftö som är en levande ö med fiskarsamhällen, kyrka, hotell och skola är så pass liten att du kan gå eller cykla till banan som ligger i mitten på ön var helst du befinner dig.

Text: Sabine von Borgstede

 

Annons