Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Handel | Hälsa | Livsstil 7 nov 2019

Sjyst och etisk hudvård med Nonique och Yeauty

Array

Ax & Lin är en svensk importör av hud- och hårvårdsprodukter som ställer stenhårda och ideella krav på sina leverantörer. Grundaren, Cecilia Pålsson, förklarar att människor inte bara vill vårda huden, utan även värna miljön och allt levande.

Att funktion och etiska värderingar måste fungera ihop, är något som Cecilia gärna understryker:

–Ja, de som exempelvis väljer produktserierna Nonique och Yeauty, ska känna trygghet både ut- och invärtes. Men våra veganska, ekologiska och rättvisa löften skulle ju vara helt meningslösa om hudvårdseffekten inte höll högsta kvalitet. Därför är vi så glada över att kunderna fortsätter välja dem.

Nonique är specialiserad på att motverka hudens synliga åldrande, och Yeauty fokuserar på djuprengörande ansiktsmasker. Redan finns de i tvåhundra svenska butiker tack vare det lilla familjeteamet, bakom Ax & Lin som introducerat märkena för svenska användare.

–Ja, nu de tillgängliga för alla, till exempel hos populära e-butiker som Meds, förklarar Cecilia Pålsson.

Graviditet ökade medvetenhet

–När jag var gravid så ökade min medvetenhet och mitt ifrågasättande om vad produkter innehåller, och hur etiskt de producerats. Om ett nikotinplåster kan verka effektivt genom huden, så spelar det såklart också roll vilka ämnen jag smörjer in mig med. Men, det var en kamp att söka över hela världen efter hår- och hudvårdsprodukter som både är effektivt fungerande, ekologiska, veganska och tillverkade under sjysta och ansvarstagande förhållanden. Det var viktigt att de godkänts av kontrollorganisationerna inom de olika etiska intresseområdena.

–De har också spännande bakgrunder, med fascinerande upphovspersoner som använt naturens välgörande förmågor. Nonique är baserat på den ekologiska nonifrukten från Panama, och frukten har använts som hälsoväxt i över tvåtusen år. Den har över 150 hittills upptäckta näringsämnen, berättar Cecilia Pålsson.

Krav så långt det är möjligt

Ansiktsmaskerna från Yeauty uppfyller också de etiska, miljö- och naturvänliga önskemålen så långt det är möjligt för en mycket effektiv vara, förklarar Cecilia Pålsson.

–Det viktiga för oss och kunderna är att alla ingredienser som kan vara ekologiska, veganska eller rättvisa är det. Sen tror jag man har förståelse för om någon enstaka beståndsdel inte finns tillgänglig som ekologiskt certifierad. Så är det exempelvis med Yeauty, vars produkter är både effektiva och sjyst producerade.

https://www.meds.se/yeauty/

https://www.meds.se/nonique/

Text: Tom Swales

 

 

Annons