Homestyling 14 feb 2020

Shoppa underbart snygga posters och skapa din perfekta tavelvägg

Vad ger ett mer stilrent, trendigt och kreativt uttryck i ditt hem än en vägg full av dina favoritposters? Att inreda med posters har fullkomligt exploderat i popularitet och ett företag som kan erbjuda en fenomenal bredd och oerhört intressant utbud är företaget Posterstore. Villanytt har pratat med Posterstores VD för att få reda på framgångshistorien bakom succéföretaget. 

Vad har du för roll på Posterstore?

Jag heter Tobias Renlund och är VD för Poster Store. Jag var med och startade företaget tillsammans med min bror Oskar Renlund för 5 år sen.

Hur länge har ni funnits och hur startade ni?

Vi har varit aktiva i fem år nu. Det startade mest som ett hobbyprojekt som föll sig naturligt med Oskar Renlunds stora intresse för design. Oskar skulle själv köpa posters online och tyckte att alternativen var mycket begränsade och att det fanns så mycket mer att göra när det kommer till att inspirera. Därifrån programmerade Oskar helt själv vår första hemsida och designade våra första 50 posters.

 Era fina posters och prints är inspirerade av skandinavisk design?

Det stämmer! Vi har alltid tyckt om det nordiska formspråket och den ljusa och fräscha känsla som kännetecknar skandinavisk design.

Hogwarts Express Poster är helt otroligt fin eller Boat on the Lake, hur väljer ni ut era posters?

Det är Oskar Renlund, vår Creative Director som leder arbetet och ytterst godkänner de posters som vi tar med i våra kollektioner. Just Hogwarts Express är en av våra första exklusiva licenser vi köpte i företagets historia. Då kontaktade vi en person på Instagram som vi själva följt länge, Daniel Casson, som fotograferar naturbilder framförallt i Irland och England. Sen dess har flera av Cassons bilder blivit våra bästsäljare. Boat in the lake är ett mer nytillkommet tillskott som är en av våra personliga favoriter. Nu har vi ett team av posterdesigners som har som arbete att leta upp de vackraste motiven från både privata konstnätverk och sidor där fotografer delar sina portfolios för att hitta just den typen av konst som blir vackra posters. 

Ni har roliga kategorier som natur, illustrationer, abstrakt, djur och Fashion. Samarbetar ni med frilansfotografer och konstnärer i Sverige och internationellt?

Det stämmer. Vi köper in licenser till posters och fotografier från fotografer och illustratörer över hela världen. Ett par exempel är Victoria Verbaan i Sydafrika som har gjort otroligt vackra fashion illustrationer, Daniel Casson som fotograferat bl.a. Bilderna till Hogwarts Express och Morning Sun som kommer från Irland och Nina “Treechild” som bl.a. Gjort den populära illustrationen av Frida Kahlo.

Och man måste fullända sin poster med en vacker ram och där kan ni hjälpa till? 

Vi har ramar i alla de mest populära utförandena. Vi har svart, vitt, mörkt trä och äkta ek. Vi har även skinande metallramar i guld, silver och koppar samt matt svart metall. Våra ramar är något vi arbetat mycket med för det är en så viktig del av att framhäva postern på rätt sätt. De skall även ha perfekt kvalité och samtidigt ett bra pris så att man har möjlighet att köpa en större tavelvägg. 

Och ni rekommenderar att man gör en tavelvägg! Hur skall man kombinera? 

När det gäller att göra en tavelvägg finns inga rätt eller fel egentligen utan det är helt vad du vill ha i just ditt hem. Men det finns enkla riktlinjer för att öka chanserna att helhetsintrycket blir så bra som möjligt. Exempelvis att både få flera av motiven att peka åt samma håll så att det blir ett enhetligt intryck, samtidigt som det finns element som ger en kontrast. Här beror det också på övriga inredningen i rummet. Att få en känsla av att alla motiv drar åt samma håll kan vara att exempelvis färger går i liknande palett eller att motiven ger samma känslointryck. Kontrast kan åstadkommas exempelvis med ett citat som bryter av men kompletterar eller ett motiv av lite annan färg eller feeling. Vi vet att det kan vara svårt att kombinera motiv och det finns massor med vackra förslag på inredning och tavelväggar i vår inspirationssida på posterstore.se och även på vår Instagram @posterstore.

www.posterstore.se

www.facebook.com/posterstoreofficial/

Linda Johansson 

Annons