Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 22 jun 2023

Semestertips: Nytt outdoor-koncept på havsresort

Många semesterplanerande svenskar söker blandningen av natur, fysiska aktiviteter, utomhusliv, njutning och upplevelserika boenden. En längtan som Hölick Havsresort vill besvara i den nya och stora satsningen. Anläggningen ligger på halvön Hornslandet som sticker ut i Bottniska viken, från Hudiksvall. Vi tar en titt inför premiären.

Vi svenskar tycks älska glamping. Det är en lyxigare version av camping, med känsla av outdoor och närhet till naturen men med hög komfort och stil. Det gör att vänner och familjemedlemmar som annars kräver hotell, lockas ut i naturen. Vi ber Clara Tilk beskriva resortens boenden:

– Många vill bo och uppleva de bekväma tipi-tälten. De är åtta meter höga, vilket ger en härlig rymlighet. De är inredda med öppen spis, golv och mattor av naturmaterial, rymliga dubbelsängar med duntäcken, el och värme. Genom tältduken upplever man det naturliga ljuset av morgonen och kvällen, men också nattens mörker. Och samtidigt kan man höra fåglar, djur och vindens sus i skogen.

Stugor är också efterfrågade och där sticker särskilt Lagunen Chalets ut. Modernt designad inredning, plats för sex gäster, mittplacerad öppen eldstad som syns från alla håll, egen jacuzzi och bekväm grillplats.

-Ja, de har stor terrass och tomt så man får ett avskilt semesterparadis. Men till Hölicks Havsresort kommer också husbilar, husvagnar och tältare som söker något mer än bara en ställplats eller tältplats. Närheten till naturen, aktiviteterna och restaurangerna lockar, och i avgiften ingår tillgång till det omtyckta utomhus-spaet.

Populära aktiviteter utomhus

Att vi vill aktivera oss på semestern märker Clara Tilk tydligt:

-Absolut. Många kommer för att spela padel under bar himmel, sportfiska, cykla landsväg eller terrängleder, paddla SUP, träna på utomhusgymmet, spela beachvolleyboll, vandra eller löpa i naturen. Familjer upptäcker gärna det spännande grottsystemet, leker tillsammans i poolen eller på stranden, klättrar i de roliga ställningarna på lekplatsen eller spelar minigolf på äventyrsbanan.

Villanytt tittar också på de mer stillsamma och njutfulla möjligheterna och hittar spa, bastu, jacuzzi, massage och sköna sol- och läsestunder på sandstranden.

Somriga smaker

Under enklare camping i det fria brukar ju menyn bestå av grillkorv, mackor och burk-öl, sittandes på marken med mygg som sällskap. Så, vilka rätter och smaker erbjuds under en komfortabel glamping?

-På restaurang Lagunen njuter man av köttmästarens grillade fisk- och kötträtter, eller bara tar en drink och chillar till musiken. Ovan storstranden ligger restaurang Sand & Kök, med havsutsikt, där man kan få frukost, lunch, after-beach eller middag. Menyn är inspirerad av sommaren, avslutar Clara.

Text: Tom Swales

Annons