Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Golv/Mattor | Inredning 15 jun 2022

Satsa på ett smartare golv

Giha Golvsystem, i Varberg, utvecklar och producerar golvsystem för både nybyggnation och renovering, med fokus på funktion, kvalitet och miljö. En bra lösning om du har problem med mögel eller vill ha ett extra varmt eller miljövänligt golv.

– Våra golv är framtagna för att vara ett bra miljöalternativ. Vi arbetar med kvalitetsprodukter men färre ingående komponenter. Genom att använda få komponenter och undvika onödigt konstruktionsmaterial försöker vi göra världen lite bättre, säger Göran Carlsson som driver Giha Golvsystem.

Man utgår alltid från de förutsättningar som finns när nytt golv ska läggas. Vid nybyggnation och renovering rekommenderar Göran installationsgolv.

– Det kräver ingen avjämning av betong och är ett utmärkt system för att rikta golv, vilket sparar flera arbetsmoment. Att de möjliggör snabb installation av rör- och kabeldragningar är ytterligare en fördel.

Alternativ vid fukt och mögel

Har du däremot ett hus med fukt- och mögelproblem eller kanske radon är ventilationsgolven är smart alternativ.

– Med våra ventilationsgolv med patenterad och utprovad funktion skapar vi bättre inomhusklimat och ett varmare golv.

En tydlig fördel är att golvssystemet passar de flesta typer av underlag oberoende av lutning eller ojämnheter och att det är lätt att montera.

– Nylonskruvarna skruvas direkt i de förmonterade nylonbussningarna i golvspånskivan, vilket gör det snabbt att montera. Vilket gör att det blir kostnadseffektivt för kunden.

Tystare golv

I sortimentet finns även ljudgolv för att lösa akustik i bostäder.

– Vi använder en patenterad ljudfot som effektivt reducerar ljud. Det är en väldigt bra lösning i till exempel bostäder, idrottshallar och offentliga byggnader där man är i behov av god ljudisolering.

Samtliga golvsystem kan dessutom kompletteras med isolering för att bli extra varmt, perfekt för frusna fötter. Detta i form av golvspånskivor som levereras med färdigisolerad undersida.

– Slutresultatet innebär ofta jämna golv med bättre inomhusklimat som klarar höga belastningar och ger både varmare golv och bättre ventilation.

Text: Maria Felldin

Annons