Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Hälsa | Livsstil 20 mar 2018

Sankt Jörgen Park firar 10 år med nytt poolområde

Array

Det är inte för inte som Sankt Jörgen Park flera gånger om kammat hem priser som årets spa och årets branschpris.

– Vi har ett genomtänkt spa och lägger stort fokus på gästernas upplevelse. För oss är det är viktigt att känslan och upplevelsen man tar med sig härifrån ska infria och ännu hellre överträffa förväntningar, säger resortchef Kia Andersson.

Med sitt fokus på design, inredning och konst sticker Sankt Jörgen Park ut som en modern och spännande resortanläggning ritad av arkitekten Björn Sahlqvist. Den luftiga atriumbyggnaden med fantastiska 17 meter i takhöjd och gott om vita väggar väl lämpade att hänga konst på. Konst och konstutställningar är något man gärna lägger fokus på här och genom åren har det varit många intressanta utställningar i hotellet.

– När vi planerade vår anläggning ritade vi in ett helt område i vårt spa med stationer för vår sparitual. Därför finns det idag naturliga platser för ansikte, tvagning, fötter och ben plus alla härliga bastur i olika värmezoner. Här kan man känna sig bekväm i badkläder och enkelt hitta vad som finns att göra med tydliga områden som är till för våra spagäster. Och i år firar anläggningen alltså tio år, vilket gör att det kommer bli ett guldkantat år för såväl anställda som gäster.

Limited edition

– För tio år sedan var vi faktiskt först med att erbjuda gästerna en sparitual, idag är det många anläggningar som erbjuder samma sak. Därför kände vi att vi behövde utveckla det vi är bra på, där föddes tanken på att varje år ta fram en limited edition som komplement till de tre ritualerna som alltid finns.

Vissa år har man därför flörtat med någon destination och samtidigt tagit ett annat grepp i form av att ge en viss summa av varje såld sparitual till ett välgörenhetsprojekt i det landet.

– Det har resulterat i en summa pengar till ett fantastiskt skolprojekt i Ghana, som drivs av Emelie Kanter från Göteborg. Vi har också skickat pengar till Brasilien, till Abrigo, ett hem för unga mödrar som har svårt att ta hand om sina barn, där prästen Kalle Larsson från Göteborg är aktiv.

Restauranger med närproducerat tänk

Här finns fyra restauranger att välja bland. Alla med sin egen karaktär. Men oavsett inriktning är all mat närproducerad.

I rawfoodrestaurangen Garden Café sitter du bekvämt i din morgonrock och kan enkelt förlänga spakänslan och fortsätta njuta.

– Här är det sockerfritt. Sunt men gott!

Huvudrestaurangen, Inez & Ernst, har koppling till ägaren Hans Anderssons farföräldrar som hade en gård alldeles i närheten. Här är det fokus på det lilla, småskaliga och bygger på traditioner från förr, till exempel att rimma, pickla, torka och salta. I Bula Bar finns också ett hållbarhetstänk med närproducerade ölsorter, svenska spritsorter och till och med ekologiska spritsorter. Dessutom finns det en restaurang på golfklubben.

– I klubbhuset serverar vi underbar husmanskost med nyttighetstänk där man kan välja bort ris, pasta och potatis om man så önskar och istället få linser, bönor, mathavre och andra nyttiga kolhydrater istället.

Miami kommer till Hisingen island

– Det känns extra roligt att under detta jubileumsår kunna inviga vår stora satsning med nytt poolområde, Poolside Lounge, som kommer vara klart i maj. Det blir ett coolt poolområde där vi sneglat mot Miami för inspiration.

Resultatet blir en härligt lyxig sommarkänsla med cabanas, DJ, häftig belysning, utomhusbar och stor bioduk som man kan se från den 16×16 meter stora L-formade poolen. Med 33-34 grader i utepoolen och långa sittbänkar under ytan kan man som gäst se fram emot skönt häng här i sommar.

– Det blir vårt sätt att lyfta oss mot en nya tioårsperiod.

Musik och föreläsningar

I höst fortsätter firandet med en stor golftävling med välgörande ändamål. Under året finns tankar på att återinföra populära Parksoffan med intressanta föreläsningar, och Park Live med musikkvällar. Som vanligt anordnas också flera konstutställningar. Tavlorna på väggarna vittnar om tidigare spännande utställningar.

– Vi hoppas verkligen att våra gäster  känner att vi älskar det vi gör och att vi brinner för att erbjuda det allra bästa, avslutar Kia Andersson.

Text: Maria Felldin

Annons