Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur 2 mar 2021

Sänglinnet – en flaggskepsdetalj för ditt hem

Har du tittat i ditt linneskåp på länge? Alltså inte enbart öppnat dörrarna till det och grabbat tag i första bästa lakanset, utan verkligen tittat hur där ser ut? Det borde du göra, och det borde vara lika fint där inne som i ditt övriga hem.

Orden är Mats Wahlströms. Som ärrad globetrotter har han kommit att se på livet på ett annat sätt än han tidigare gjorde.

– En återkommande tanke om vad som är viktigt för mig är min sömn och då inte nödvändigtvis sängen utan sänglinnet. Inget slår känslan av att sova mellan överlägset sköna lakan. Också hemma.

Mats korståg efter den mest högkvalitativa bomull inleddes. Eller som han själv benämner det: ”efter superb, fantastisk och snuskigt bra bomull”.

– Du kan helt enkelt inte ha lyxkänslan i ett hem med lakan och handdukar av dålig kvalitet. Det gjorde att jag ägnade nästan fem år att gräva mig igenom ton efter ton av bomull innan jag fann det jag sökte. Sedan grundade jag Spirit of the Nomad, ett varumärke med sänglinnen, överkast, kuddar, handdukar, badrockar och badrumsmattor skapade av bästa egyptiska bomull.

Glänta på dörren

Nästa gång du gläntar på dörren till ditt linneskåp så lägg dig vinn om att verkligen se vad det innehåller. Ganska troligt är att där är en salig blandning av färger och material.

– Det är helt enkelt så det ser ut i många svenska hem. Vi har glömt att sänglinnet är en viktig detalj. Det är inte prioriterat medan ditt övriga hem sannolikt är inrett med omsorg. Jag önskar att fler såg sitt linneskåp som en flaggskeppsdetalj i sitt redan vackra hem. Att titta in i ett linneskåp med vackert linne och frotté i toner som harmonierar och där kvalitet prioriterats är något fler skulle investera i, det gör gott för människan. För att inte tala om känslan vid användandet.

Sänglinne vs finkostym

För Mats handlar mycket om helheten.

– Att ha ett vackert hem men med ett linneskåp i katastrof kan jämföras med män som lagt många tusenlappar på en fin kostym – men väljer att ha katastrofala skor till det. Känslan försvinner.

Den ultimata lyxen

Egyptisk bomull är outstanding i kvalitet enligt Mats. Men visst finns det skillnader i kvalitet även inom den egyptiska bomullen varför man även där bör välja med omsorg.

– Jag har valt att arbeta med den i särklass bästa egyptiska bomullen för att få den ultimata lyxen och sovupplevelsen. Hundra procent egyptisk kammad bomull, extra långfibrig, gör till exempel att bomullen aldrig noppar sig.

Kvalitet kostar pengar, vilket inte är det samma som att det är dyrt, menar Mats.

– Som med allt annat handlar det om din prioritering. Se ditt inköp som en investering i dig själv, i din sömn, i ditt välmående och i din livskvalitet. Satsar du på kvalitet håller dina lakan en livstid.

Jessica Roos Rahmquist

Är du nyfiken på Mats definition av livskvalitet så kan du ta del av den på @spiritofthenomad på instagram.

 

Annons