Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Kultur | Livsstil 18 apr 2018

Samtidskonst på Eriksberg

Array

Precis intill foten av Bockkranen på Västra Eriksberg ligger RiverCity Gallery.

– Här kan jag ägna mig åt det jag tycker är riktigt roligt, säger  Monica Göransson som driver galleriet.

Så med en bred bas och med fokus på samtidskonst visar hon upp olika tekniker, framför allt måleri, men även foto, skulptur och glas. Under våren bjuds det på flera spännande utställningar med bland andra Hans-Göran Broman och Torbjörn Hahne.

– Hans-Göran är en fantastiskt skicklig målare som kan måla figurativt som de gamla mästarna, men också abstrakt. Ofta rör han sig i gränszonen mellan de båda.Torbjörn Hahne som är keramiker, kommer att visa sina tavlor och skulpturer i lera.

– Han använder ofta sina egna teckningar som han screenar in i konstverken. Jag tycker väldigt mycket om hans uttryck och jag tror att de två blir väldigt fina ihop i den här gemensamma utställningen, som visas 14-29 april. Därefter tar de båda Göteborgskonstnärerna Niklas Fännick och Charlotta Gavelin vid i utställningen ”Sköra ting”. Han gör skulpturer och fantasidjur av enbart återvunnet material. Charlotta är fotograf och kommer visa bilder hon tagit fram med cyanotopi, en gammal 1800-talsmetod och som man från början använde bl. a. för att göra kopior av ritningar s.k. blåkopior. Hennes motiv från naturen får därför en spännande blåton. Utställningen pågår 12-27 maj.

Text: Maria Felldin

Annons