Fritid | Hälsa | Livsstil 5 sep 2019

Salongen där kunden och håret är i absolut fokus

På Vassa Saxar i nya Hovås, utanför Göteborg, duggar stamkunderna tätt. Här finns omtanken, det personliga bemötandet och omsorgsfull klippning av fem frisörer. Här är man alltid uppdaterad med de senaste trenderna och vad som händer i frisyrvärlden för att kunna ge kunden absolut bästa service.

Salongen startade 2008 av frisören Monica Hörder och låg då i det gamla Kodakhuset i Hovås. För två och ett halvt år sedan flyttade de några meter längre bort till den svarta byggnaden, som är en förlängning till Kodakhuset. Vassa Saxar är ett välkänt namn inom frisörvärlden med många stamkunder runt närområdet men även från Onsala, Särö och Kullavik. Monica har tidigare haft egen salong i Helsingborg i 13 år och arbetat som anställd i Kungsbacka.

Monica ville jobba mer kreativt, och när hon såg att de skulle börja bygga i det gamla Kodakhuset, ringde hon snabbt efter en ledig lokal. Resten är historia och nu jobbar Monica med ett kreativt team som alla tänker nytt och modernt i sina klippningar och går på mässor och visningar för att hänga med i de senaste trenderna.

De erbjuder alla typer av klippningar och något många kunder eftersöker är färgningar och slingor, där de både kan handmåla, ge folieslingor eller färga ett helt hår. Till detta använder de märken som Revlon, Guy Tang och Elumen men säljer även smink från Bare Minerals, och hårprodukter från Mr Bear Family, Olaplex och Style Masters. Och kunderna kommer tillbaka för det professionella och trevliga bemötandet.

– Kunderna känner sig väldigt bekväma på salongen och många utav mina kunder har jag haft sedan jag startade Vassa Saxar och de är ju supertrygga i min stol. De tycker om de tjänsterna som vi erbjuder och att de blir klippta exakt som de önskar och då kommer de självklart tillbaka, berättar Monica.

Villanytts redaktion var lite nyfiken och ville gärna veta hur ofta det är rekommenderat att klippa sig och frågade Vassa saxars frisör Jennifer om detta:

– Är det en herrklippning med en kort klassisk frisyr så rekommenderar vi att man klipper sig var femte vecka om man verkligen vill behålla frisyren. Håret växer ju ändå en centimeter i månanden och på damer, så beror det på håret, men kanske var 6-8 vecka, säger hon.

Och vi ville såklart också veta vad som var roligast med att vara frisör:

– Jag tycker att kreativiteten är roligast och kundbemötandet. Man skapar en relation med sina stamkunder och man följer ändå dem under flera år, och kunna hjälpa någon till att bli finare när de är nyklippta är roligt och en fantastisk känsla, avslutar Jennifer.

Text: Linda Johansson

Annons