Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Livsstil | Pool/Spabad 22 jun 2022

Så rengör du en jacuzzi

Det är härligt med en jacuzzi. Man kan ligga och slappna av i vattnet och koppla bort alla tankar på jobb eller andra bekymmer. Det är bara du och bubblorna som existerar i jacuzzin. Allt annat försvinner och man kan slappna av helt och hållet. Tänk dig en kopp te till badet och du kan luta dig tillbaka i jacuzzin och bara njuta av stunden. Det är verkligen en av de bästa sakerna med att ha en jacuzzi. Man kan koppla av när man vill och behöver det. 

En jacuzzi i ditt egna hem

Det finns många fördelar med en jacuzzi hemma. Det är bland annat lyxigt att kunna bada året runt ensam, med familjen eller vännerna. Det kräver väldigt lite underhåll och är en investering som kan höja värdet på boendet. Att ha en jacuzzi hemma är en fantastisk upplevelse. Det ger dig möjlighet att njuta av det bästa av två världar, utomhus och inomhus.

Om du ännu inte investerat i en jacuzzi kanske du ska läsa detta jacuzzi test för att se vad som passar dig och dina behov bäst. Kom ihåg att du alltid ska kunna anpassa temperaturen och vattenflödet på ditt spabad efter dina önskemål. 

Tips på hur du kan gör det på ett effektivt och skonsamt sätt

Vad du behöver tänka på är rengöringen av din jacuzzi. Det finns flera olika sätt att rengöra en jacuzzi. Det är viktigt att du rengör jacuzzin regelbundet för att förhindra bakterie- och algbildning. 

  • Börja med att tömma badet helt. Det är viktigt att all vatten och eventuell avfall tas bort från badet innan du börjar rengöra.
  • Rengör sedan alla ytor med en mild tvållösning och en mjuk trasa eller svamp. Se till att ta bort all smuts och eventuella fläckar.
  • Skölj sedan jacuzzin med rent vatten.
  • Tillsätt sedan en rengöringsprodukt speciellt avsedd för badkar och bubbelbad. Läs noggrant instruktionerna på produkten för att se hur den ska användas på bästa sätt.
  • Låt rengöringsprodukten verka i enlighet med instruktionerna innan du sköljer av den igen.
  • Slutligen, tillsätt rent vatten och starta badet igen. Låt det gå på högsta volymen i ca 15 minuter för att se till att alla rengöringsprodukter har sköljts bort.

Jacuzzin är avsedda för avkoppling och ska vara en fröjd för både kropp och själ. Med lite eftertanke och regelbunden rengöring kan du njuta av din jacuzzi i många år framöver. Vid frågor om bad, ph och klor kan du läsa mer hos Folkhälsomyndigheten.

Annons