Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Trädgård 20 jun 2024

Så hittar du det lilla extra till trädgård och uteplats

Med sommaren äntligen här är det högsäsong för att inreda ute, att göra det fint på altan och uteplats och dekorera i trädgården. Ingemar Gleissman hos Mymall tipsar om hur du hittar inspiration och unika designprodukter som passar just dig online.

Tid att samlas vid grillen och ha det trevligt tillsammans. Tid att göra det mysigt kring loungemöblerna på trädäcket. Tid att tända upp med stämningsfull belysning när sommarkvällen sänker sig. Tid att möta trädgårdens öppna gröna famn och kanske även bjuda in och ta hand om våra bevingade vänner. Kort sagt: Tid att göra det fint i trädgård och på uteplats.

Designade detaljer blir blickfång

– Det finns så många bra och välgjorda, designade trädgårdsdetaljer därute, mycket mer än du hittar i de vanliga stora affärskedjornas butiker. Grilltillbehören du behöver, trädgårdsbelysningen som skapar vackra och samtidigt energismarta ljuspunkter, dekorationerna med det lilla extra och mycket mer, säger Ingemar.

Ta fågelholkar eller insektshotell till exempel. De behöver inte vara en låda ihopspikad av några brädlappar eller ett knippe vassrör och bambu, gömda i ett hörn av trädgården. De kan vara snygga blickfång som smälter in i stilen på din uteplats.

– Insektshotellet Bee Brick från engelska Green And Blue är formgivet som en tegelsten och gjort i betong av lokal granit i Cornwall. Finns i flera olika färger och passar perfekt för utemiljöer i exempelvis lantlig, rustik eller industriell stil. Eller ta fågelholken Birdball i lergods med klotrund design i vitt eller terrakotta.

Handplockat för dig att upptäcka

Det klassiska sättet och för många även det bästa sättet att hitta nya spännande, fina och personliga saker att gå på en shoppingrunda: Strosa runt i olika affärer, se vad man stöter på, hitta något intressant som du inte visste fanns, upptäcka nytt, bli överraskad – något som ju också är kul att göra tillsammans. Online kan det vara svårare, och framför allt tråkigare.

– Online shopping kan lätt bli opersonligt, otillfredsställande och lite som att leta efter en nål i en höstack. Men det finns alternativ! Mitt råd är att utgå från en e-handelsplattform med bra urval som du trivs med och litar på. Vi på Mymall handplockar, kurerar och samlar webbutiker, designers och produkter under ett och samma tak. Vi vill kombinera bekvämlighet och en personlig digital upplevelse med ett unikt utbud. Så är vårt motto också Handpicked by us to be handpicked by you.

Text: Tobias Christoffersson

Annons