Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Så får du matlagningsglädje i köket

Hur blir man kompis med sin inre kock för matlagningsglädje i köket? Villanytt kontaktade Maria Ackell, Marketing Manager på Smeg för några goda köksråd på vägen.

Hur skapar man matlagningsglädje i köket? Maria Ackell på Smeg vill slå ett slag för det kompletta köket där stil, färg och funktion stöttar och lyfter varandra.

Valet av vitvaror kommer ofta i sista hand. Men alla val i din köksplanering hänger ihop. Tänk till på helheten i köket och välj till exempel en ugn med funktioner som lyfter dig i matlagningen. Och våga börja testa ugnens olika funktioner för att uppleva mer matglädje, säger Maria.

Visuella uttrycket viktigt

Just nu upplever Maria att det är mycket färg i inredning och mode generellt, och att detta har tagit sig in i köksmiljön.

Jag tycker att man ska addera sin personlighet och sitt uttryck och låta vitvarorna också få spegla det. Det är roligt nu att se hur färg har tagit sig in även i köket för att göra just detta.

Ja, Maria uppmanar att tänka till på valet av vitvaror och matcha vitvarorna med sin köksstil. Det är lika viktigt som att välja lucka, bänkskiva och beslag, menar hon. Och man ska inte glömma bort de små detaljerna, de lyfter stilen. Om köket är lantligt är det fint att välja en spis i lantlig stil och ett modernt kök kräver ett annat uttryck.

Att välja en modern ugn i ett lantligt kök, kan sänka helhetsupplevelsen av stilen. Välj hellre en ugn med detaljer som flörtar med historien. Till exempel synliga funktioner som riktiga vred. Om köket har en modern stil passar det bättre med ugn som har en minimalistisk och futuristisk framtoning – mer yta helt enkelt och med touch-funktioner.

Bli kompis med din ugn

Många nöjer sig med en enklare, traditionell varmluftsugn. Men trots det finns det många fler funktioner att upptäcka.

Här vill jag slå ett slag för vår ugn Omnichef som tillagar maten genom att kombinera mikro, ånga och varmluft samtidigt. Detta är en unik tillagningsfunktion som tillför smak och textur och som dessutom snabbar på matlagningen genom mikrofunktionen. Ugnen är också ”smart” och har förinställningar för olika recept. Detta gör matlagningen enkel men matupplevelsen stor! Vår uppfattning är att det är ganska vanligt att man är bekväm, man vågar inte sätta sig in i alla funktioner. Men våga testa och bli kompis med ugnen – det ger dig fler smakupplevelser! avslutar Maria Ackell.

Skribent: Eva Rydinger

Annons