Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Så får du hjälp när du ska sälja din villa

Massor av svenskar i vårt vackra avlånga land går i flyttplaner. För många så är det också drömmen om ett hus på den där särskilda platsen- eller orten som också lockar. När man går i planer att köpa hus så finns det också en hel del att tänka på innan det är dags att packa flyttkartongerna och boka flyttfirman.

För många så kan det också vara så att man först behöver sälja sin nuvarande villa innan en flytt kan bli aktuell. Ska man sälja villa så behöver man också fundera på om man ska sälja först och flytta sedan eller om man har möjlighet att flytta först och sälja sin villa efter att flytten har gjorts.

Ska man ha ett annat boende en viss tid innan man sålt sin villa så är det också självklart viktigt att ha detta allt fixat och klart i god tid innan. Andra viktiga saker att ta i beaktning är om man har tänkt att anlita en duktig mäklare eller om man har tänkt att sälja sitt hus själv.

Det är också bra att tänka på att det vanligtvis är bättre att sälja sin villa under vår, sommar eller tidig höst när vårt svenska väder förhoppningsvis kan göra en flytt betydligt enklare och mera smidig. Att sälja på våren eller sommaren gör också att du som säljare har bättre förutsättningar att få flera spekulanter på ditt hus av den enkla anledningen att flera önskar flytta just under dessa årstider.

Sälja i befintligt skick – eller renovera

Att få ha det stora nöjet att äga sitt eget hus är som sagt drömmen för många svenskar, samtidigt som det är viktigt att veta om att ett hus kräver en hel del hårt arbete och omsorg. Det är heller inte ovanligt att man står inför beslut om man ska renovera delar av sitt hus inför en kommande försäljning av huset.

Här kan det många gånger vara värt att ta kontakt med en duktig mäklare för att höra efter hur mycket en eventuell renovering kan komma att höja husets värde med. Att alltid se till att man har alla nödvändiga försäkringar i ordning är också ett absolut måste.

När det sedan är dags för fotografering på ditt boende och för kommande husvisningar så är det också bra att komma ihåg att ha huset och alla dess rum i så fint skick som möjligt.

Att ha huset- och alla dess rum städade och framförallt i ordning där inte ungarnas leksaker ligger framme överallt, veckans disk finns kvar i diskhon och tvätten ligger i en hög på golvet är också att tänka på.

Vill man maxa sina möjligheter att få sitt hus sålt till högsta möjliga pris så finns det också särskilda stylistfirmor att kunna anlita som stylar huset inför fotografering och husvisningar.

Annons