Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Så blev de av med stanken i husvagnen

Den begagnade husvagnen visade sig lukta unket av mögel. Men hjälp av innovationen Ozoneair blev Henrik Vännström av med stanken – på två timmar. Sedan dess har maskinen tagit bort flera lukter:

– Den har sanerat ett rökrum, eliminerat skarp färglukt och stank från ett djur som dött i en sommarstugevägg.
Den funkar verkligen mot allt!

Som nyblivna tvåbarnsföräldrar tyckte Henrik Vännström och hans sambo att campinglivet kändes helt rätt. De började leta efter en begagnad hus-vagn och fann till slut sin drömvagn. – Men tyvärr upptäckte vi att husvagnen drabbats av vattenläckage, som vi åtgärdade. Men det luktade ändå ”källare”, en unken lukt som förmodligen kom från mögel. Vi blev oroliga att vi inte skulle kunna använda husvagnen alls.

 OZON TAR BORT BÅDE LUKT OCH MÖGELSPORER

De sökte på nätet och hamnade på flera forum där sanering med ozon diskuterades. Ozon är en gas som är starkt oxiderande och kallas aktivt syre. Den används av saneringsfirmor för att sanera hem och andra utrymmen från röklukt, mögellukt och andra lukter. – Eftersom ozon inte bara tar bort lukter utan även dödar själva mögelsporerna kändes det ju toppen – inte minst eftersom våra små barn skulle bo i husvagnen på våra semester-resor.

De läste om den svenska produkten Ozoneair:

– Vi blev väldigt glada när vi hittade den. Men sin unika teknik sanerar den på ett mer skonsamt sätt än äldre ozongeneratorer.

INGA FÖRKUNSKAPER BEHÖVS

Ozoneair är en innovation från Luleå, en helautomatisk maskin som omvandlar luftens syre till ozon, och som portionerar ut gasen i lagom doser tills rummet är sanerat från alla lukter. Processen är skonsam mot alla material. Gasen dödar även allergener, bakterier, mögelsporer och andra skadliga mikroorganismer. – Det som är helt nytt med Ozoneair är att privatpersoner nu kan sanera med ozon hemma, helt utan förkunskaper, säger Johan Lundberg som grundat Ozoneair, ett teknikföretag i Luleå. Idag har produkten sålts i över 37 000 ex. 

 ”HUSVAGNEN KÄNDES FRÄSCH DIREKT”

Paret köpte den minsta av Ozoneairs tre modeller: Ozoneair Go som är anpassad till att sanera i utrymmen som husvagnar, husbilar, bilar, båtar och rum upp till 30 kvadratmeter. – Den var superenkel att använda. Vi anslöt maskinen till ett eluttag och lät den jobba i husvagnen i två timmar. Vi blev di-rekt av med ”källardoften” och husvagnen kändes fräsch – även dynor som förvarats i vagnen över vintern, och luktat unket, doftade som nya efteråt – som ny faktiskt. Och lukten har inte kommit tillbaka. Våra semesterresor var räddade! Sedan dess har paret även haft nytta av Ozoneair i andra utrymmen. (Du kan använda din Ozoneair för cirka 1000 behandlingar.)

 TVÄTTSTUGA:

Vår tvättstuga är äldre och småfuktig och vi byter blöjor på barnen där. Ozoneair tog bort diverse dåliga dofter.

HUSBIL:

Vi har använt den i mina föräldrars hus-bil, de hade lämnat dynor i bilen under vintern och det började lukta unket som i en gammal båt. Men Ozoneair tog bort stanken.

BADRUM:

Det luktade unket i mina föräldrars badrum. Ozoneair hjälpte delvis, men sedan visade det sig att den nya djupbor-rade brunnen smaksatte vattnet så att det luktade ägg när man spolade. Men utan Ozoneair hade vi antagligen inte kunnat utesluta andra orsaker. 

Här kan du sanera med Ozoneair:

Källaren – ventilationen är ofta dålig och det finns stor risk att det bildas mögel och fukt.

Krypgrunden – lukt av fukt kan sprida sig och sätta sig i väggar och inredning.

I ditt hem – lukt hänger ofta kvar i möbler, textilier och inredning.

Vinden och förrådet – här luktar det ofta instängt som ett resultat av fukt och dålig ventilation.

Badrummet och tvättstugan – avlopp, fukt och dålig ventilation kan orsaka lukter.

Bilen – fukt, matrester, husdjur, åksjuka; en bil börjar ofta lukta dåligt.

Fritidshuset, husvagnen, husbilen, båten – står ofta tomma längre perioder och luktar därför instängt och ofta unket.

Använd ozon på ett säkert sätt. Läs alltid bruksanvisningen och produktinformationen före användning. 

 

 

Text och bilder: Ozoneair

 

Annons