Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil | Mat & Dryck 29 maj 2018

Gedigen libanesisk mat

Stora, blanka vinglas med persikofärgade servetter och tunga sammetsgardiner blandas med den rustika baren och de vackra orientaliska ljusstakarna. Längt ner i lokalen, nedanför loftet sitter ett sällskap på tre och samtalar, och sippar på ett utsökt libanesiskt vin. Chateau Beirut slarvar inte med sina råvaror, då de är helt färska, varje dag, och där de två kockarna i köket, lagar mat med omtanke och känsla, där den ena smårätten är godare än den andra.

Som spenatpirogerna (fatajer sabbenegh) med en syrlig och söt smak, där vinägretten blandar sig med spenaten och det krispiga pirogskalet. En klar favorit. Eller de friterade nötfärsfyllda bulgurvetebollarna (Kebbeh trabolsieh) där det smakfyllda skalet blandar sig med det goda köttet i en härlig kombination. Vidare är de ostfyllda rullarna (Rakkat Jebneh) och Baba Gannough (grillad aubergineröra) med en len och mjuk eftersmak, fruktansvärt goda. Använd även den goda hommosen (kikärtsröra) eller paprikacrèmen med malda valnötter ovanpå, att doppa de marinerade kycklingvingarna eller som tilltugg till de grillade varmrätterna, grillade nötfärsspett eller vitlöksmarinerade kyklingfilèspett.

 

En orientalisk afton

Är ni minst två personer kan ni beställa meny 1, som består av 12 olika mezes, kalla och varma. Vill ni även ha tillägg med mixgrill väljer ni meny 2. Är man även sugen på efterrätt, baklawa, den söta goda kakan, och kaffe, finns meny numero 3. Du kan också hyra loftet på restaurangen, ifall ni är ett större sällskap, och uppleva en orientalisk afton, (Tusen och en natt) sedan klär ni om till orientaliska dräkter (Gallabiie) och sätter er till bords och avnjuter någon av de goda menyerna. Efter maten bjuds det på magdans, av restaurangens magdansös.

Njut av smaker utöver det vanliga och boka bord på Chateau Beirut, 031- 24 40 50.

 

Text: Linda Johansson

Annons