Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Snickare 25 jun 2021

Res ditt hus på en timme

Att bygga hus ska vara enkelt och smidigt. Med hjälp av husbyggsatser kan du ha din gäststuga, friggebod, bastu eller ditt attefallshus rest och klart en timme efter leverans.
– Smidigare än så blir det knappast, säger Lars T Bengtsson på LTB-hus.

Tänk dig att du går till jobbet och allt ser ut som vanligt. När du kommer hem står där ett sprillans nytt och färdigmonterat attefallshus i din trädgård. Det är bara att öppna dörren och flytta in.

Visst låter det som en dröm? Det är dock en dröm som kan gå i uppfyllelse menar Lars vars företag säljer allt från husbyggsatser till färdigmonterade hus.
– Ett fritidshus eller attefallshus på upp till trettio kvadratmeter kan vara helt klart inom en timme från leverans. Då pratar vi helt klart med vatten, avlopp och invändig väggbeklädnad i form av till exempel panel.

Fördelar med färdigmonterat

Förutom att du slipper göra jobbet det innebär att bygga själv finns fler fördelar med att beställa ett färdigmonterat hus.
– Du slipper allt byggstök och allt skräp på din tomt, du stör inte heller grannarna med ditt bygge och, det kanske bästa av allt, du behöver inte administrera alla hantverkare och vara projektledare över dem.

Även större hus än trettio kvadratmeter går att få färdigmonterade. Dessa kräver mer än en timme för att stå klara men det går i sammanhanget väldigt fort jämfört med om du bygger själv menar Lars.

Husbyggsats som alternativ

Sällan har efterfrågan på fritidshus, gäststugor och friggebodar varit så stor som nu, berättar Lars, och det finns olika alternativ att välja på.
– Färdigmonterat är inte vad alla föredrar och vill du vara mer delaktig i ditt bygge och också hålla kostnaden nere, är husbyggsats ett bra alternativ, säger Lars. Då får du ett färdigspikat hus i sektioner. Dessa monterar, reser och skruvar du ihop själv.

Byggsats i timmer

Ingen kund är den andra lik varför flexibla lösningar är A och O, och möjligheterna är oändliga.
– Oftast har kunden både idéer och önskemål och utifrån dessa tar vi fram en ritning tillsammans som vi sedan bygger efter. Vi möter också en stor efterfrågan på timmerhus vilka vi också tillhandahåller i olika storlekar och olika utförande, då genom vårt andra varumärke, Mårtsbo Timmerhus. Även timmerhusen kan levereras som monteringsfärdig byggsats.

Ett timmerhus väljer den kund som tycker om karaktären på huset, som vill bo traditionellt i ett hus som smälter in i naturen, menar Lars.
– Timmerhus har byggts i mer än 600 år och för många står de för något genuint. Allt går att lösa.

Text: Jessica Roos Rahmquist

Annons