Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Sport 6 jun 2023

Rättningskod ger säkrare koll på travraderna

Att rätta sin V75-rad genom att läsa travresultaten och jämföra med sin egen spelrad är vanskligt, i synnerhet när man spelar många rader och omfattande system. Många överskattar sin förmåga att hålla reda på tillfälliga sifferkombinationer. Detta är också skälet till att spelbolaget ATG utvecklade rättningskoderna, något som alla inte har upptäckt och därför bör förklaras.

Alla som rättat sina V75-system genom att stirra på resultatlistorna och jämfört med siffrorna på de egna kupongerna vet ur svårt det är att förlora sig bland siffrorna, kolumnerna och raderna. Det är faktiskt en process som ställer höga krav på arbetsminnet, synen och koncentrationsförmågan. Dessutom är tips- och lottsiffror inte knutna till minnen, upprepningar, känslor och bilder vilket är hjärnans vanliga metod för att hålla reda på telefonnummer, portkoder, digitala inloggningar och kontonummer. Därför har ATG utvecklat rättningskoder, som ett enklare och tryggare system för att rätta sina travrader.

Var finns rättningskoden?

Nederst på spelkupongen, under den lilla rubriken ”rättningskod” står en 9-siffrig kombination av siffror och bokstäver. Denna kod är unik för varje V75-spelkvitto som spelbutikerna lämnar ut till kunder. Och man behöver bara kontrollera denna kod för att veta om det blivit vinst på alla spelrader och system, som kopplades till kupongen vid inlämningstillfället. Det finns flera möjligheter att kontrollera sin kod: En del surfar in på ATG:s webbplats, väljer ”Resultat & Rätta” i menyn och sedan ”Rätta med rättningskod”. Rättningskoden kan även kontrolleras på intressesajter för spel som lagt in kontrollfunktionen. Bland annat kan man hitta ATG och V75 rättningskod här på casinoo.se.

Rättningskoden finns även på spelkontot

Även om du tappar bort kupongen, spelkvittot, så finns din kod sparad och registrerad digitalt. Du loggar helt enkelt in på ditt ATG-konto, som alla spelare tilldelas. Där finns koden och där kan du även kontrollera den snabbt. Rättningskoden kan på sätt och vis jämföras med QR-koden på trisslotter. När spelbutik ska kontrollera om du har en trissvinst så jämför de inte dina skrapade rutor, utan läser av koden digitalt, varpå datorn bekräftar att det är en vinst- eller nitlott. Faktum är att man inte alls behöver skrapa lotter eftersom det inte påverkar resultatet. I princip kan man köpa en lott, strunta i att skrapa den och bara be expediten avläsa koden. Den stora skillnaden mot ATG:s rättningskod är att kupongen och koden inte är förbestämd som en vinst eller förlust.

Text: Villanytts redaktion

Bild: Jeeshots / TV4

Annons