Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler | Textil 14 feb 2018

Rädda din favoritmöbel till många års användning framöver

Originellt AB startade för snart 10 år sedan i Kungälv och har sedan dess drivit en webshop inom möbelrenovering. På sidan finns ett brett utbud för hemmafixaren, från textil- och läderrengöring, möbelspik, verktyg, och material till stoppade möbler, som elacrin, tagel och allt annat som behövs för att lyckas med sin möbel. Det finns även olika typer av sadelgjord, resårer och nozag till soffan när den börjar att säcka.

-Som nybörjare kan man alltid bestämma själv hur högt man vill sätta ribban, man kan börja med något lätt projekt och sedan ta sig an svårare och svårare moment, säger Markus Jonasson, som driver företaget.

Något som är hett just nu är att tillverka sin egen sänggavel. Allt som behövs är en playwood- skiva och någon form av vadd eller skumgummi, till exempel Polyeter, och material för att klä om skivan, antingen textiltyg eller konstläder, vad du föredrar. För att göra sänggaveln mer   exklusiv och riktigt snygg kan du dekorera med möbelspik, möbelspiklängder eller varför inte klädda knappar? Du fäster enkelt med nubb eller häftklammer. Det är bara fantasin som sätter gränsen!

Allt material finns att köpa på originellt.se.

 

Text: Linda Johansson

Annons