Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Homestyling | Inredning 28 jan 2024

Pyssla, dekorera och organisera som aldrig förr

Letar du efter nya sätt att ge ditt kreativa sinne utlopp? Shireen Selfelt på Cricut tipsar om smarta skärmaskiner som tar pyssel, dekorering och organisering därhemma till en helt ny och helt personlig nivå.

En skärmaskin, det låter kanske inte så roligt. Men här handlar det om en smart skärmaskin, och det är något helt annat. Det är ett nytt sätt att skapa, designa, dekorera och organisera: Enkelt, gränslöst och med full frihet därhemma eller var du nu är. En smart skärmaskin är för dig som gillar att pyssla. För dig som tycker om att dekorera fint och personligt. För dig som vill ha lite ordning och reda. För dig som vill utveckla eller få utlopp för din kreativitet och göra roliga saker, själv eller tillsammans med barnen eller barnbarnen.

Skapa på din skärm och skär ut

– Hos vår smarta skärmaskin Cricut är själva skärmaskinen bara hälften. Den är hårdvaran. Den andra hälften, mjukvaran, är den digitala plattformen DesignSpace, som är en app till din mobil, platta eller dator. Det smarta är att du först skapar och designar på din skärm i appen, sedan skickar du ditt projekt till skärmaskinen som skär ut det till dig i det material du önskar, berättar Shireen Selfelt på Cricut.

I appen finns alla designverktyg du behöver, ett stort utbud av mönster, mallar, typsnitt med mera samt tips, inspiration och steg-för-steg-instruktioner.

– Du kan göra allt från julpynt och födelsedagskort till egna tryck på kläder och dekorationer för alla möjliga sammanhang – till exempel som personliga gåvor. Du kan också göra etiketter, skyltar och märkningar för att få mer ordning och reda i hemmet. Gemensamt är att du kan få allt precis som du vill ha det.

Tre storlekar, tre hundra material

Cricuts skärmaskiner finns i tre olika storlekar.

– Cricut Joy, den minsta, är perfekt att börja med. Med den kan du göra etiketter, kort och personliga presenter. Självhäftande vinyl- eller iron on-material är väldigt populära material att skapa olika dekorationer i: Ditt namn i snygg text på din vattenflaska till exempel, eller självlysande bilder på väggen i barnens rum, säger Shireen.

Med de två större modellerna kan du utveckla dina färdigheter i såväl handarbete som hantverk.

– Med våra lite större skärmaskiner Maker och Explore kan du skapa inte bara i tyg och läder utan även i till exempel trä och plexiglas. Det finns mer än tre hundra olika material du kan arbeta i, så det är verkligen bara fantasin som sätter gränserna.

Text: Tobias Christoffersson

Annons