Livsstil | Mat & Dryck 25 aug 2017

Pulled porkburgare i briochebröd med pico de gallo

Tillagning

Burgare

  1. Sätt ugnen på 175 grader och tillred pulled porken enligt anvisning på förpackningen.

Pico de gallo

  1. Skölj och tärna tomaterna och skala och finhacka löken. Blanda i en skål och tillsätt finhackad basilika, skal- och limesaft, salt, peppar och olivolja. Blanda om ordentligt och låt stå till servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Strimla eller riv äpplet.
  2. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och massera kålen ordentligt med händerna.

Burgare

  1. Skölj och riv loss salladsblad.
  2. Ta ut köttet ur ugnen och tillsätt den medföljande såsen. Mosa in såsen ordentligt i köttet med hjälp av en gaffel.

Montering

  1. Stek bröden i lite smör i en stekpanna om du vill. Lägg ett salladsblad på undre delen och toppa med pulled pork, en ostskiva och pico de gallo.
  2. Lägg på den övre delen av brödet och servera med coleslaw.

Ingredienser 4 portioner:

Burgare

Pico de gallo

Coleslaw

Näringsvärde

  • Kcal: 571
  • Protein: 21 gram
  • Fett: 38 gram
  • Kolhydrater: 35 gram

Recept: Mari Bergman, www.tasteline.com

Annons