Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil | Okategoriserade 12 okt 2023

Publicerar i eget förlag vid sidan av karriären

Han debuterade med sina första två deckare för tio år sedan och sedan dess har det blivit två till. Samtidigt arbetar han heltid som datakonsult. Hur kombinerar han yrkesliv och författarliv? Vad handlar hans böcker om? Här ger Mikael Forsberg på Fobeco förlag i Täby oss en inblick.

Mikael bor i Täby och jobbar som datakonsult inom IT, med stark koppling till säkerhet. Och hans yrke har inspirerat honom. Mikael säger att han skriver om tekniskt avancerade brott för det har koppling till hans yrke: ”Att arbeta med IT-säkerhet ger mig bra idéer”.

Hur kombinerar du yrkeslivet med författandet?

– Jag skriver under kvällar och helger, i etapper, för att komma ihåg storyn. Och en bok tar cirka ett år att slutföra. Sedan tar jag en paus på ett till två år där jag även funderar ut vad nästa bok ska handla om.

Hur kommer det sig att du ger ut dina böcker genom ett eget förlag?

– Det blev så av en ren tillfällighet för egentligen hade jag ett muntligt avtal med ett förlag om att ge ut min första bok. Sedan ville de ha en bok till innan utgivning av den första boken. Men när båda böckerna var färdiga så sade de att deckare som genre inte var så het längre och de drog sig ur. Då bestämde jag mig för att ge ut dem själv istället och det blev lite jobb med att leta tryckeri och korrekturläsare på olika bokmässor.

Mikaels bibliografi

Mikael debuterade som sagt som författare för cirka tio år sedan. Då med deckarna Kuppen mot börsen och 142 ton guld. Och därefter har han gett ut Sanningen om mordet på statsministern och Hotet mot demokratin. Här beskriver han dem lite kort:

  1. Kuppen mot börsen: En person hackar sig in och lurar börsen på pengar genom att komma åt 10 öre på varje Ericsson-affär. Bankerna och börsen anklagar varandra och det uppstår ett maktspel.
  2. 142 ton guld: Sveriges riksbank har sålt tio ton guld till Indien men transporten kapas i Uppsala. En jakt på guldet inleds i Roslagen medan det indiska planet väntar på flygplatsen i Borlänge.
  3. Sanningen om mordet på statsministern: Polisen jagar en känd vapensmugglare när de får upp ledtrådar om mordet på statsministern. En person lovar att avslöja mördaren mot straffrihet, men mördas innan dess på ett kafé i Stockholm.
  4. Hotet mot demokratin: Nättroll hotar försvarsministern samtidigt som det sker ett mord på försvarsdepartementet. Det visar sig att datorerna där är hackade av utländska nättroll som har till uppgift att påverka det svenska valet. Och ledtrådarna leder till Tallinn.

Text: Jimmy Karlsson

Annons