Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fritid | Livsstil 2 feb 2021

Premiera och aktivera dina barn

Är du förälder har säkert barnens skärmtid både stressat och kanske förargat dig. Men att konkurrera med skärmarnas innehåll och enorma utbud är inte helt lätt. En telefonklocka kan vara lösningen då den både premierar och aktiverar ditt barn.

Johan Lindquist, Xplora, berättar för oss vad en telefonklocka egentligen är och hur den kan ha en positiv inverkan på våra barns skärmbeteende och fysiska aktivitet.

– En telefonklocka är som namnet avslöjar såväl en smart telefon som en klocka. Den har också inbyggd gps och kamera. Man kan skriva meddelanden och skapa roliga emojis. Ringa kan man endast göra till godkända kontakter. Det är helt enkelt en basic produkt men avancerad på så vis att störande moment som surf, chattfunktioner och spel är borttagna. Och den aktiverar ditt barn och får barn att röra på sig.

Premiera & aktivera

Den aktivitetsplattform Xplora tagit fram har en stegräknare och för vart tusende steg får ägaren till telefonklockan en premiering i form av ett fiktivt mynt.

– Dessa mynt kan sedan användas för att handla i vår webbshop och till att spela spel. För att undvika en stress hos barnet, med risk för att skolarbete och koncentration blir lidande, är det endast möjligt att använda sina mynt från fredag eftermiddag till söndag kväll.

Begränsade kontakter

För att underlätta för föräldrar att ha kontroll över vem barnet kontaktar fungerar telefonklockan så att endast av föräldrarna godkända kontakter kan ringa till ditt barn, och vice versa.

– Att ringa med telefonklockan är oerhört enkelt varför den passar bra även till yngre barn. Att veta att man genom en knapptryckning alltid kan nå sin mamma eller pappa innebär stor trygghet.

Minskad oro, ökat självförtroende

GPS-funktionen som tillhandahålls i telefonklockan gör att du som förälder kan minska din oro. Rädslan över att ditt barn försvinner på ett köpcenter eller annat befolkat ställe minskar betydligt. Även barnet kan känna sig trygg med att du som förälder vet var han eller hon är, menar Johan.

– Genom att veta att du på ett enkelt sätt kan nå dina föräldrar och också vara trygg i att de vet var man är kan barnets självständighet utökas och självförtroendet därmed stärkas.

Att klockan sitter på armen och inte kan glömmas och tappas bort likt en telefon som man lägger ifrån sig är ytterligare en fördel och trygghetsfaktor Johan vill poängtera.

Målgruppen för en telefonklocka är från fyra år och uppåt.

 

Jessica Roos Rahmquist

Annons