Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Sport 29 sep 2020

Populärt med hemmagym för tillgänglighet och avskildhet

Att träna hemma innebär tidsbesparing och möjligheten att träna just när lusten faller på. Hemmagymmet kan även bli en gemensam familjeaktivitet likaväl som det tilltalar den som vill träna avskilt från blickarna på kvartersgymmet.

 

Hans Nilzén, på Västsvenska Träningsprodukter i Fjärås, bekräftar att många villaägare vill skapa förutsättningar för att träna hemma:

-Ja, vissa kunder satsar på ett komplett hemmagym, medan andra nöjer sig med en smidig träningsmaskin som kan användas i vardagsrummet och enkelt fällas ihop. Alla har inte tid att åka iväg till ett gym, och alla känner sig inte heller bekväma med att träna, byta om eller duscha bland andra. I vissa familjer har träningen i hemmet blivit en gemensam aktivitet, och då är det ju bra att ha en omfattande utrustning. Även småbarnsföräldrar väljer hemmaträning för att kunna ha barnen under uppsikt.

 

Alla har olika mål

I butiken hos Västsvenska Träningsprodukter i Fjärås, kan kunderna testa produkterna. Roddmaskiner och skivstänger samsas med crosstrainers, airbikes, löpband, spinningscyklar, träningsbänkar, maskiner för benpress och en mängd annat.

– Även om vår webshop är populär så är det bäst att komma hit personligen och berätta om vad du vill få ut av träningen, och då kan jag föreslå lämpligast utrustning. Alla har olika mål, som att träna kondition eller stärka sin kropp, bygga muskler eller bara förbränna fett och gå ner i vikt. Men oavsett mål eller utrustning, så är det alltid den egna karaktären och viljan som avgör.

 

Kvalitet ger bättre rörelse

Hans Nilzén råder alla att välja kvalitetsprodukter, men inte främst för hållbarheten:

—  Bra maskiner gör att din träningsrörelse blir mjuk, säker och stabil. Billiga crosstrainers och löpband från varuhusen är ofta instabila, har fel dämpning och orsakar skadliga felsteg, och du får inte den rätta upplevelsen som får dig att fortsätta träna.

I början måste man ta sig förbi de första tre veckorna som är tyngst, och i hemmet är det lättare att skapa lekfulla förutsättningar, berättar Hans:

— Visst, sätt på favoritmusiken, eller träna framför din favorit-TV-serie. Vissa av våra maskiner har bildskärmar med tävlingstriggande programvaror och upplevelser. Du kan välja en egen avatar, som representerar ditt löptempo, och välja miljöer som exempelvis New York Marathon. I loppet kan man tävla mot andra medlöpande avatarer, som representerar andra som löptränar med samma programvara, ute i världen.

Text: Tom Swales

 

 

Här kan du läsa allt om att köpa ny glasfiberpool.

Funderar du kring lagar och regler inför poolbygget? Läs mer på Boverkets hemsida.

Annons