Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Bäst i test 20 feb 2023

Pooltak Bäst i test 2023

Vad är egentligen ett pooltak?

Ett pooltak är en konstruktion som täcker över en pool och skyddar den från yttre påverkan som exempelvis väder, löv och smuts. Pooltak finns i olika storlekar och former, från enkla platta täckningar till mer avancerade konstruktioner med möjlighet till öppning och stängning, ventilation och belysning.

En fördel med pooltak är att de kan förlänga säsongen för användning av poolen genom att hålla vattnet varmare och skydda poolen från nedsmutsning. Pooltak kan också bidra till att minska vatten- och kemikalieåtgång samt underhållskostnader genom att minska mängden skräp och smuts som hamnar i poolen.

Utöver praktiska fördelar kan pooltak även ge estetiska fördelar genom att förbättra utseendet på poolområdet och göra det mer inbjudande. Det finns olika typer av pooltak på marknaden, från enkla och billiga alternativ till mer avancerade och lyxiga varianter med högre prislapp. Valet av pooltak beror på ens behov, budget och personliga preferenser.

Varför skaffa ett pooltak?

Att skaffa ett pooltak kan ha många fördelar. Här är några av de främsta fördelarna med att skaffa ett pooltak:

Förlängd säsong: Ett pooltak kan förlänga säsongen för användning av poolen genom att hålla vattnet varmare och skydda poolen från yttre påverkan som exempelvis kyla och vind. Med ett pooltak kan man börja använda poolen tidigare på våren och fortsätta använda den längre in på hösten eller till och med vintertid, beroende på var man bor.

Minskat underhåll: Ett pooltak kan bidra till att minska underhållskostnaderna genom att minska mängden skräp och smuts som hamnar i poolen. Detta innebär att man behöver rengöra poolen mindre ofta och använda mindre kemikalier för att hålla vattnet rent och klart.

Ökad säkerhet: Ett pooltak kan öka säkerheten runt poolen genom att förhindra oavsiktlig tillträde till poolen, särskilt för små barn och husdjur. Genom att stänga och låsa pooltaket kan man säkerställa att ingen kommer åt poolen utan tillstånd.

Skydd mot väder och vind: Ett pooltak kan skydda poolen från yttre påverkan som exempelvis stark sol, regn, vind och hagel. Detta skyddar inte bara poolen, utan kan också bidra till att förlänga livslängden på poolens utrustning, som filter och pumpar.

Estetiska fördelar: Ett pooltak kan förbättra utseendet på poolområdet genom att ge det en mer elegant och professionell look. Det kan också skapa en mysig och avskild miljö där man kan koppla av och njuta av sin pool utan att bli störd av yttre faktorer.

Sammanfattningsvis kan ett pooltak vara en väldigt bra investering för alla som vill öka säkerheten och bekvämligheten runt sin pool, minska underhållskostnaderna och förlänga säsongen för användning av poolen. Valet av pooltak beror på ens behov, budget och personliga preferenser, men oavsett vilket pooltak man väljer kan det ge många fördelar för poolägare.

Kolla in hela vårt sortiment av pooltak här.

Vårt eget ”Pooltak bäst-i-test”

Eftersom vi inte hade någon möjlighet att testa alla pooltak som finns på marknaden bestämde vi oss för att prova några av de mest populära pooltaken på marknaden. Bland dessa valde vi slutligen ut Pooltak Lillehammer från Nordenspa som tilltalade oss lite extra . Pooltaket som vi tyckte utmärkte sig gjorde det inte enbart på grund av att de är storsäljare, utan också för att taket är snyggt och prisvärt.

Vinnare Pooltak Lillehammer Bäst i test 2023

Pooltaket Lillehammer är ett av de mest populära pooltaken på marknaden och det finns många anledningar till detta. Här är en sammanfattning av dess bästa egenskaper:

Hög kvalitet: Pooltaket Lillehammer är tillverkat av högkvalitativa material som är utformade för att klara av tuffa klimatförhållanden. Det är både starkt och hållbart, vilket gör att det kan stå emot vind, regn, snö och hagel utan att ta skada.

Lätt att använda: Tack vare den enkla designen och det automatiska öppningssystemet är det lätt att öppna och stänga pooltaket Lillehammer.

Flexibilitet: Pooltaket kan anpassas efter olika poolstorlekar och former, vilket gör det till ett mångsidigt val för olika typer av pooler. Det finns även olika färger och material att välja mellan, vilket gör att man kan anpassa pooltaket efter ens personliga smak och stil.

Säkerhet: Pooltaket Lillehammer är utformat för att hålla oönskade besökare och husdjur borta från poolen. Det kan låsas när det är stängt, vilket ger extra säkerhet för både barn och vuxna.

Ekonomiskt: Pooltaket Lillehammer är en investering som kommer att betala sig själv över tid. Genom att skydda poolen från yttre påfrestningar minskar man både underhållskostnader och uppvärmningskostnader, vilket sparar pengar på lång sikt.

Sammanfattningsvis är pooltaket Lillehammer ett utmärkt val för alla som söker ett högkvalitativt, praktiskt och säkert pooltak. Med sin flexibilitet, enkla användning och robusta design kan man njuta av sin pool året runt, samtidigt som man sparar pengar på underhåll och uppvärmning.

  • 20%

    Pooltak Lillehammer

    20%
    65 000 kr112 000 kr Välj alternativ

Tips på vad du bör tänka på innan du köper ett pooltak

Att köpa ett pooltak kan vara en stor investering och det finns flera faktorer att överväga innan man bestämmer sig för vilket pooltak som är bäst för ens behov och budget. Här är några tips på vad man bör tänka på innan man köper ett pooltak:

Storlek och form: Innan man köper ett pooltak bör man bestämma sig för vilken storlek och form man behöver för sin pool. Pooltak finns i olika storlekar och former, så det är viktigt att välja ett som passar din pool och dina behov.

Material: Pooltak kan tillverkas i olika material, inklusive glas, plexiglas, aluminium och stål. Det är viktigt att välja ett material som är hållbart, lättskött och passar din budget.

Design och stil: Pooltak kan också skilja sig åt i design och stil. Det är viktigt att välja en stil som passar din pools utseende och arkitektur.

Öppningsbarhet: Vissa pooltak är fasta medan andra är öppningsbara. Det är viktigt att tänka på hur man vill använda poolen och hur man vill öppna och stänga taket.

Installation: Innan man köper ett pooltak bör man kontrollera om installationen kräver speciella tillstånd eller om det är tillåtet enligt kommunala byggregler. Det är också viktigt att välja en professionell installatör som har erfarenhet av att installera pooltak.

Underhåll: Det är också viktigt att tänka på hur man kommer att underhålla pooltaket. Vissa pooltak kräver mer underhåll än andra, så det är viktigt att välja ett som passar din livsstil och dina underhållskunskaper.

Genom att tänka på dessa faktorer kan man välja ett pooltak som passar ens behov och budget och som ger många fördelar för att förlänga säsongen och underlätta skötseln av ens pool.

Bilder på pooltak Lillehammer:

Kolla in hela vårt sortiment av spabad här.

Kolla in hela vårt sortiment av pooltak här.

Läs mer på Boverkets hemsida om bygglov för trädäck eller altan här.

 

Annons