Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation 16 feb 2024

Pool: Hög vattenlinje och skarpa linjer trendar

Villanytt tittar närmare på märket Niveko. Vi hittar flera särskiljande egenskaper som gör märket högintressant för de som funderar på att skaffa pool. Vi får experthjälp av Andreas Hulting, på Söderro Gård som jobbat med Niveko-pooler längst i Sverige.

En egenskap som gör Nivekos pooler populärq är den höga vattenlinjen, och då menar vi inte infinity eller overflow.

– Poolerna har särskilt högt placerade skimmers, alltså bräddavlopp, så vattenytan ligger bara tre till fem centimeter från poolkanten. Det ger en skön känsla och mer vattendjup. Vill man däremot ha overflow så finns självklart även det. Den andra faktorn som gör Niveko-poolernna intressanta är kustomiseringen. Som beställare kan man fritt välja poolformen, unikt gränslöst. Särskilt trappan älskar många att få utforma fritt, förklarar Andreas på Söderro Gård i Höllviken.

Till skillnad från linerpooler med duk, thermopooler av block och glasfiberpooler så är Niveko-poolerna svetsade av kraftiga polypropenskivor.

-Ja, det gör att man kan skapa skarpare linjer, kanter och invändiga 90-graders hörn, vilket ger ett exklusivare intryck och passar snyggt till den linjära skandinaviska arkitekturen. Poolköpare som vill komma ifrån känslan av balja med rundade kanter väljer därför gärna Niveko.

Kraftig och stabil

Villanytt synar materialens tjocklek och noterar att väggar och tak består av minst en centimeter tjock polypropen, vilket ge en imponerande styrka. I trappstegen är pp-materialet hela två centimeter tjockt. Och med ytterligare stöd, dolt under trappformen, blir trappor och avsatser extremt stabila och stumma vilket ger en kvalitativ och trygg upplevelse.

–  Ända sedan 2009, då Söderro Gård började sälja Niveko-pooler, har allt fler poolkunder upptäckt fördelarna. Exempelvis den kostnadseffektivare installationen. De här poolerna anländer nämligen till tomten mer kompletta med monterade skimmers, belysning och annat. Man sänker alltså arbetskostnaden för håltagningar och eftermonteringar ute hos kunden. Tack vare den effektiva installationen hamnar totalpriset i mellanklassen, trots att man köpt en premiumpool, berättar Anders.

Köpråd

Den som planerar att skaffa pool till våren bör beställa redan nu. Särskilt om man vill använda friheten att kustomisera formen.

-Ett annat råd, som vi märker att våra poolköpare här i Sydsverige verkligen uppskattar, är uppriktiga säljare. Om säljaren vågar säga att ett val är olämpligt så är det ett tecken på att de tar ansvar och vill kunden väl. Tänk också på att du ska njuta av poolen i jättemånga år, och då är det bra att välja en leverantör som har funnits i exempelvis tjugofem år. Då är chansen stor att de även finns framöver och kan hjälpa dig med service och reservdelar.

Text: Tom Swales

Annons