Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Planera i god tid när du ska bygga

Drömhuset ska byggas. Inför byggstarten är det flera beslut som ska göras och bygglovet ska vara klart. Börja därför i tid med planeringen. Det är mycket som kan ta tid och det är en djungel av val som du kan göra.

Att bygga sitt drömboende är en stor investering och ett roligt arbete med många beslut. Innan själva byggandet kan starta är det flera handlingar som behöver vara klara.

– Vi behöver bland annat ha byggritningarna, säger Steve Ryberg på Rybergs Bygg. Vi bygger i lösvirke och inga modulhus vilket gör att kunderna kan gå riktigt “bananas” om de vill. Roligt och spännande då huset verkligen blir unikt. Redan på ritbordet med arkitekten börjar valen.

Ibland kan det bli lite väl många val  och under byggets gång även ändringar. Det börjar som en liten snöboll och rullar sen iväg. Tänk på att det kan vara långa ställtider och leveranser som kan dra ut på tiden. Ju fler val som är klara innan byggstart desto smidigare kommer bygget att gå.

För många valmöjligheter

Val av byggmaterial, golv, fönster, kök, badrum och så vidare. Listan kan göras nästan hur lång som helst. Allt ner till vilka handtag du ska ha till om det ska vara persienner eller lameller för fönstren.

– Det är samtidigt roligt att kunna välja helt själv, säger Steve. Vi byggare har erfarenhet och kunskap och kommer ofta med förslag. Tillsammans har vi långt över 20 års erfarenhet. Många kunder uppskattar våra tips då de inte ser med samma ögon som vi.

Nytänkande är roligt men kommer det fungera och hålla i längden? Många husleverantörer har färdiga förslag och genom att bygga huset i lösvirke kan du själv bestämma allt. Tillsammans med en arkitekt eller om du ritar det själv.

– Vi måste oavsett ha byggritningar, säger Steve, där kan vi direkt se om idén kommer hålla eller om vi behöver tänka om.

Så börja redan idag att planera och bestämma valen till ditt drömhus som ska byggas till våren eller sommaren. Ju tidigare desto bättre. För under resans gång kommer det alltid nya saker som ska beslutas.

Annons