Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Arkitektur | Byggnation 12 dec 2021

Peter och Ulrikas husdröm vid Vänern

De fann sin sjönära tomt vid Vänerns strand. Med Peters brinnande intresse för fiske, och det tidigare båtlivet tillsammans med Ulrika, gjorde att båda längtade till vattnet. När platsen väl var funnen, så valde de en villa från Hudikhus, med anpassad planlösning. ”Det här är vår plats, och här vill vi vara. Jag vill inte ens åka härifrån för att handla” säger Peter med ett skratt.

Sommarhalvåret i Sverige, vintertid i Spanien. Så ser livet ut för Peter och Ulrika. När de för några år sedan började se sig om efter en ny sommarbostad var det självklart att de sökte en plats nära vatten.

– Vi bodde kustnära tidigare, och tillbringade mycket tid på båten. Tomter vid havet går nästan inte att köpa för pengar, så vi började se oss om efter en sjötomt. När det här tillfället dök upp tvekade vi inte en sekund, säger Peter.

Det var Ulrikas dotter som tipsade dem om tomten som var till salu.

– Det fanns en eventuell möjlighet att köpa två tomter bredvid varandra, på en egen liten udde där det stod två äldre fritidshus. Vi köpte först och därefter köpte min dotter med hennes familj, berättar Ulrika. De valde samma husmodell som vi. Och vi har båda anpassat planlösningen för att matcha våra behov och de olika förutsättningarna på tomterna, tillägger hon.

Ett hus för tomt och familj

Peter och Ulrika byggde huset för sig själva och de två hundarna Hasse och Nisse. Ett extra stort sovrum och en tvättstuga där man kan ta in leriga hundar ritades in i planlösningen.

– Vi fastnade för den breda vinkelutbyggnaden och den skyddade altanen under tak. Där tillbringar vi mycket tid. Att anpassa huset till våra behov och tomtens förutsättningar var jätteviktigt, och en anledning till att vi valde Hudikhus, fortsätter han.

De var båda mycket engagerade i både projekteringen och bygget av huset.

– Vi hade en del egna tankar. Det extra stora fönstret i badrummet, som ger utsikt när man ligger i badkaret var ett exempel, berättar Ulrika innan Peter tillägger:

– Vi diskuterade mycket med husföretaget och kompromissade lite sinsemellan också. Men, i slutändan var det ju vårt beslut. Vi ville ju ha det som vi ville, och så blev det!

Text: Tom Swales/Robert Bryngelsson

Annons