Kultur | Livsstil 12 nov 2019

Peter Lindbergh och modehuset Dior i exklusivt samarbete

Array

Den lojala, kreativa och artistiska kollaboratören Peter Lindbergh, som gick bort i september 2019, var en ikon inom modefotografering. För modehuset Dior fotograferande han ett stort antal äldre kollektioner för en ny och spännande lansering, vilket innehöll historian om Diors Haute Couture med den elektiska energin av New York som stad, som bakgrund.

Sjuttio år av modehuset Diors historia porträtterades och nyupptäcktes i projektet ”Urban Jungle”, med Times Square i New York, som dess medelpunkt. Projektet var extraordinärt och ambitiöst och som födde en ny kombination och ikoniskt par, Dior/Lindbergh.

Presenterad i två unika upplagor, som innehåller mer än 100 fotografier av Peter Lindberg som hyllar modehusets extraordinära kreationer, vilket inkluderade både fotografier som aldrig setts förut till foton som publicerats i de mest prestigefulla modemagasinen som American Vogue, Vogue Paris, Vogue Italia, Harper’s Bazaar andVanity Fair.

Stjärnfotografen med tyskt ursprung, var bestämd med att uppfylla sin dröm, och Dior hjälpte honom genom att erbjuda honom tillgången till 80 stycken historiska Outfits.

Under ett otroligt Photoshoot i det bullrande Times Square, deltog klassiska skönheter som Lindbergh ofta porträtterar som Karen Elson, Saskia de Brauw, Carolyn Murphy, Amber Valletta, and Sasha Pivovarova. De blandade sig samman med folkmassorna i ikoniska siluetter, från antika och äldre Haute Couture kreationer till nyare design från designern Maria Grazia Chiuri, och där den tidlösa elegansen glorifierat hyllar denna konstnärliga art som Streetfotografering innebär.

Detta var ikonens sista projektet i samarbete med det anrika modehuset Dior, som uppfyllde hans dröm som var nära hans egen och även modehusets.

*Two-volume book set, New York and Archives, publicerad av TASCHEN Books.

Översättning: Linda Johansson, Villanytt

Annons