Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil 30 jan 2019

Öppen konstateljé för friskvårdande upplevelse

Array

När man kliver in i den vackra entrén till Q’ente, på Postgatan 4 i Göteborg, så välkomnas man direkt av de härligt färgrika målningarna, i förrummet. Här erbjuds besökarna två friskvårdande vägval, varav den ena leder till en konstupplevelse i Eva Wiréns öppna ateljé. Den andra dörren leder till makens, Tomas Bechs, mottagning för kroppsterapi och massage.

Idag väljer vi Evas ateljé och showroom:

– Här är alla välkomna, förklarar Eva. Man behöver inte alls vara kunnig för att titta på konst. Man kan ju njuta av fågelsång, även om man inte vet nåt om fåglar. Det behöver alltså inte vara så intellektuellt.

Lokalerna som är från 1700-talet, i kombination med målningarna och interiören, utstrålar en behaglig trygghet. Här arrangeras även event som exempelvis inspirationskurser, med föreläsning, samtal och gott tilltugg för bokade grupper från föreningar, företag och kamratkretsar.

Hoppas folk följer sin nyfikenhet

Ibland är det enstaka besökare som tittar in spontant, och ibland är det större grupper.

– Visst är det härligt när någon får en särskild ”connection” till målningarna, men allas upplevelse är unika. Det viktigaste är att folk följer sin nyfikenhet och kommer in, säger Eva välkomnade.

Text: Tom Swales

Annons