Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Kultur | Livsstil 23 sep 2018

Omöjlig glaskonst blir möjligt i Karins händer

Array

I en vacker skånelänga vid Sandhammaren på Österlen hittar du Galleri Mossen där konstnären Karin Szymaszko arbetar flitigt varje dag med att hitta nya fantastiska kombinationer av glas, sand, fjädrar och stenar.

Med konstnärsådran i blodet började Karin experimentera med olika tekniker och med glas och kakel. Hon är envis och ser inte hindren utan testar sig fram tills hon får det resultat hon vill ha.

– Jag trodde att jag hittat en helt ny teknik, berättar Karin, men när jag sedan sökte på internet såg jag att tekniken var 4000 år gammal, skrattar hon.

Karin är helt självlärd och försöker att arbeta strukturerat varje dag men som hon själv säger så ska livet också hinnas med. Hus, hem, trädgård och sambo.

– Livet är underbar och jag har hamnat i paradiset, menar Karin.

Som ensamarbetande konstnär blir det mycket som hon ska klara själv och hemsidan är den som ibland får stryka på foten. Några utställningar hinner hon med men mest tid lägger hon på sin konst. Nya idéer är Sandhammaren Forever smycken och fjädrar brända i glas. Ibland sitter hon i sina egna tankar i timmar för att få den rätta känslan, strukturen och bilden som hon redan skapat i sitt huvud.

För dig som älskar vacker konst och originella kombinationer är ett besök till Galleri Mossen ett måste.

Text: Sabine von Borgstede

Annons