Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Nystartslån för skuldsatta? Hur funkar det?

Array

Nystart Finans erbjuder samlade lån och löser inkasso- och kronofogdeskulderna

Om man har hamnat i skuldfällan så kan det kanske verka paradoxalt att ta nya lån, för att betala de gamla. Men om de nya villkoren är fördelaktigare så ökar möjligheten att slutligen kunna göra sig skuldfri. Emma Örtenholm, kreditchef på Nystart Finans, förklarar:

– Ja, skulder till inkasso-, spel- och snabblånebolag är extremt dyra och kronofogdeskulder ger ju dessutom betalningsanmärkningar. Så det är viktigt att bli av med dessa skulder. Vårt nystartslån är alltså inriktat på att öka möjligheten för den skuldsatte att kunna bli kreditvärdig framöver. Så, när en kund får ett nystartslån, så löser vi direkt dennes akuta skulder, och de får en samlad skuld med lägre ränta hos oss i stället.

Uppmuntran och coaching

Emma Örtenholm berättar vidare att Nystart Finans följer upp kundens situation under hela skuldperioden, med uppmuntran och rådgivning.

-Vi belönar kunder som följer betalningsplanen, genom att sänka räntan stegvis. Vi coachar låntagaren så de undviker nya skulder, och hjälper dem att se målet och känna möjligheten att en dag återfå sin kreditvärdighet. Den övertygelsen blir så mycket starkare när man bara har en långivare och en tydlig individuell plan.

Nystartslånet är ett blanco-lån, vilket innebär att kunden inte lämnar någon säkerhet, som en bostad eller annan egendom. Tillsammans med kundens problematiska betalningshistorik så tar Nystart Finans alltså en större risk, vilket förklarar varför deras ränta är högre än hos den vanliga storbanken.

– Ja, men nystartslånet har ändå lägre ränta än de skulder som kunden kommer till oss med. Så det blir en enorm lättnad för många människor som inte är välkomna hos den vanliga banken. Vi som jobbar här känner också glädje, när kunder berättar hur vi har gett dom nytt hopp.

Inga nya pengar

Nystart Finans lånar inte ut mer pengar till den redan skuldsatte, utan ersätter endast deras befintliga skuldnivå med ett mer hanterligt lån.

– Ja, att vara djupt skuldsatt med återkommande och växande betalningskrav från många olika parter är något som vi alla skulle ha svårt att hantera. Så visst blir det en helt ny start att erbjudas lägre ränta, en enda tydlig betalningsplan, möjligheten till sänkt ränta, få sina inkasso- och kronofogdeskulder lösta och få hjälp med akuta betalningsförelägganden. Men, den riktiga nystarten inträffar såklart när de en dag återfått sin kreditvärdighet hos sin bank, avslutar Emma Örtenholm.

Läs mer: www.nystartfinans.se

 

Annons