Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål 16 jan 2020

Nya vänner som värdefull bonus på golfresan

Komfort Resor är det göteborgsbaserade företaget som länge fokuserat på golfresor, under ledning av Anders Lien. Med fyrtio år i resebranschen och en passion för golfandet, så är han en mästare i att skapa förutsättningar för nya vänskaper på banan. Destinationerna må bjuda på fina golfupplevelser, men Komfort Resor jobbar med många fler värden under mottot ”Golfresor med gemenskap”.

Anders Lien är själv reseledare för de allra flesta golfresor, vilket resenärerna verkligen uppskattar:

–Visst. Att jag, som ansvarig researrangör, är med under resan är en trygghet i alla tänkbara situationer. Jag finns alltid till hand för tips och råd, och löser situationerna snabbt om det uppstår frågetecken. Våra resenärer ska alltid kunna unna sig att njuta, spela golf och uppleva platsen, förklarar Anders.

En annan omtyckt faktor är de smidiga anslutningarna, från Göteborg:

–Ja, med direktflyg når vi Barcelona, Alicante, Malaga och Mallorca, där våra kvalitativa golfdestinationer finns inom rimligt avstånd. En resegrupp omfattar 35–40 deltagare, och i början vill de flesta hålla sig till sina bekanta, men det tar verkligen inte lång tid förrän folk fått nya bekanta. Vi golfar fem dagar i veckan, och ganska snart så lottar jag in folk i samma boll, utifrån passande egenskaper som exempelvis hemort. Det har lett till så många nya vänskaper, som fortsatt långt efter resan, berättar Anders.

Komfort i medelhavsmiljö

Anders Lien understryker att Komfort Resor är måna om att golfanläggningarna och boendena ska ha god komfort och kvalitet, men menar att det sociala har minst lika stort värde.

–På varje resa har vi deltagare som rest med oss tidigare, och ofta möter vi grupper av vänner som träffades på tidigare resor, och som nu bokat tillsammans.

Även om svenska banor också har god kvalitet så blir upplevelsen ändå förhöjd när man omges av sydeuropeisk växtlighet, ett klimat med nästan konstant golfväder och det turkosfärgade medelhavet.

–Det är härliga resor som jag önskar att fler fick unna sig. Men, det finns såklart golfintresserade som inte tycker om att flyga, och därför erbjuder vi avgång med buss en gång om året. Det är riktigt trevliga turer och på destinationen möter man övriga gruppen, som flugit ner.

Anders Lien avslutar med att hälsa alla som blir nyfikna att besöka Komfort Resors hemsida, eller kontakta honom direkt.

www.komfortresor.se

Text: Tom Swales

Annons